Сто пута поновљена лаж постаје истина

"Дуго очекивана и најављивана одлука Високог представника о кажњавању негирања наводног геноцида у Сребреници и величања ратних злочина и од Хашког суда и других надлежних судова пресуђених злочинаца, коначно је јуче угледала свјетло дана, кроз наметање измјена у Кривичном закону БиХ", каже се у саопштењу за јавност Савеза пензионера и потомака.

Република Српска 24.07.2021 | 12:52
Сто пута поновљена лаж постаје истина

Додају да је одлука изазвала опречне реакције политичких субјеката у Републици Српској и Федерацији БиХ, што је и основна намјера тог правно проблематичног и политички мотивисаног документа.

"Савез пензионера и потомака позива све политичке факторе у Босни и Херцеговини, да се уздрже од навијачког коментарисања и да се анализа последица и домета тог Акта препусти струци. Посебно молимо политичке факторе у Републици Српској да се не надгорњавају у изливима Српства и патриотизма, него да ангажују најкомпетентније правнике у Српском народу да припреме адекватан и дјелотворан одговор на тај Акт", истиче се у саопштењу и додаје: 

"Такође позивамо све амбасаде и друге представнике такозване међународне заједнице да се уздрже од коментара док струка не каже своје, јер нажалост, морамо по ко зна који пут констатовати да су својим досадашњим дјеловањем и сличним политичким одлукама најмање доприносили успостави помирења међу народима у БиХ, које су они, због својих интереса, и увели у грађански братоубуилачки рат и цијело вријеме послије њега одржавали стање подјела и тензија."

Позивају грађане Босне и Херцеговине, припаднике свих народа и нација, да не слиједе политику подјела, подстицања мржње нити генерализације злочина, ма ко је пропагирао.

"Ово је наша земља, наш завичај, ту смо рођени и ту живимо вијековима заједно, упућени једни на друге, имамо много тога што нас спаја него раздваја и зато не дозволимо никоме да нас због вјерских разлика дијели и свађа, јер од тога само они имају користи. Разум мора бити испред емоција", наводи се у саопштењу Савеза пензионера и потомака.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

yугославиа моја домовина

24.07.2021 11:09

свака ријец је на мјесту, хвала од срца радо сам све процитао хвала пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.07.2021 11:11

Свака Цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

24.07.2021 11:52

Браво за соапстоне.Сви морамо знати ово није Атак на неки народ него на политику појединца.Ми несмемо стати иза Додика то би нам била највеца лудост од постанка Срба па до нестанка.Ово није уптренд против нас него политике која велица ратне злоцине И скупља поене од полуписменог Света.Ако би стали иза додика тек би Онда добили налепницу да смо геноцидал народ ради тога леасе је Цотати И кренути ка бољитку злоцинци имају име а то није нити један народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

24.07.2021 13:14

свака ти злата вриједи, памет у главу и живи добар живот са комшијом без обзира које је вјере и нације

Name

Горан.

24.07.2021 14:57

Срби никад нису и неће бити геноцидан народ. Срби никад неће нестати и нису нестали(ма ко то волио). Само је над Србима у овој држави учињен геноцид и дан данас се покушава. Сребреница нема везе са геноцидом ма колико то пута поновили. И све док не сконтате да се морате само са нама и прво са нама договорити(и избрисати геноцидне мислу и намјере према нама) никада нећете кренути напријед.

Name

Лука

24.07.2021 13:34

Свака је на мјесту, али ако се опет вежемо за Додика или за Бакира онда нека нам бог помогне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Џоо

24.07.2021 13:39

и остали, питао бих вас, да ли је над Српским народом Подриња, Сарајева, средње Босне... извршен геноцид, етничко чишћење...јесте или није??? Јебала им Сребреница матер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

25.07.2021 06:01

Проблем је сто нико од Срба писмених неце да изадје и казе ста тај закон тацно казе него сви лове у мутном код полуписмених градјана.

Name

Директ

25.07.2021 13:13

Дзоо, управо тако. Треба бити реалан и рећи да је ово ваздух од закона. Жали боже само папира, због нечег што је незаконито и непримјењиво, пошто овај закон, нити је прошао парламент, нити је примјењив, чак и да буде усвојен у скупштини.

Name

Борац

24.07.2021 20:32

Сви настрадали у протеклом рату.нека поцивају у миру и спокоју.а ове игре рјеци.гдје опет сиротиња глаба пусти то.ратово сам...ал бас ратово.и то ми је најтеже у животу.то себи опростити немогу.Србин сам.ратовао више никад неби.ни у лов неби ... камоли у рат.ајмо бити људи.комсије.браца.да нам дјеца уживају.нацијонализам ништа.АКО СУД КАЖЕ СТА СЕ МОРА.ЉУДИ ЗАКОН СЕ ПОСТОВАТИ МОРА.то нам је основ живота.пустимо ми сиротиња више Срба.Муслимана и Хрвата.ајмо радити.друзити се КАО НЕКАДА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

25.07.2021 06:52

Но сикирики, зна се ко се боји. Ко је правио злочине нека одгиовара да ми је рођени брат. Друго, ако ћеш да сијеш мржњу , зашто да те не казнимо. Ја не видим ту никакав проблем колику су халабуку дигли ови секташи. А само им завирите мало у имовинске картоне.

Name

Милутин

25.07.2021 06:53

Када видим ону Вулићку да она нешто брани ја сам одмах контра да и не погледам о чему је ријеч.

Name

Директ

25.07.2021 13:17

Закон се мора поштовати, само се не мора поштовати, ако је неважећи, као што је случај са овим законом, који није прошао парламентарну процедуру, те стога није га ни могуће поштовати.

Name

Истина

25.07.2021 03:28

Иза Инцковог закона крије се забрана негирања НАТО окупације Бих.

ОДГОВОРИТЕ