Sto puta ponovljena laž postaje istina

"Dugo očekivana i najavljivana odluka Visokog predstavnika o kažnjavanju negiranja navodnog genocida u Srebrenici i veličanja ratnih zločina i od Haškog suda i drugih nadležnih sudova presuđenih zločinaca, konačno je juče ugledala svjetlo dana, kroz nametanje izmjena u Krivičnom zakonu BiH", kaže se u saopštenju za javnost Saveza penzionera i potomaka.

Republika Srpska 24.07.2021 | 12:52
Sto puta ponovljena laž postaje istina

Dodaju da je odluka izazvala oprečne reakcije političkih subjekata u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, što je i osnovna namjera tog pravno problematičnog i politički motivisanog dokumenta.

"Savez penzionera i potomaka poziva sve političke faktore u Bosni i Hercegovini, da se uzdrže od navijačkog komentarisanja i da se analiza posledica i dometa tog Akta prepusti struci. Posebno molimo političke faktore u Republici Srpskoj da se ne nadgornjavaju u izlivima Srpstva i patriotizma, nego da angažuju najkompetentnije pravnike u Srpskom narodu da pripreme adekvatan i djelotvoran odgovor na taj Akt", ističe se u saopštenju i dodaje: 

"Takođe pozivamo sve ambasade i druge predstavnike takozvane međunarodne zajednice da se uzdrže od komentara dok struka ne kaže svoje, jer nažalost, moramo po ko zna koji put konstatovati da su svojim dosadašnjim djelovanjem i sličnim političkim odlukama najmanje doprinosili uspostavi pomirenja među narodima u BiH, koje su oni, zbog svojih interesa, i uveli u građanski bratoubuilački rat i cijelo vrijeme poslije njega održavali stanje podjela i tenzija."

Pozivaju građane Bosne i Hercegovine, pripadnike svih naroda i nacija, da ne slijede politiku podjela, podsticanja mržnje niti generalizacije zločina, ma ko je propagirao.

"Ovo je naša zemlja, naš zavičaj, tu smo rođeni i tu živimo vijekovima zajedno, upućeni jedni na druge, imamo mnogo toga što nas spaja nego razdvaja i zato ne dozvolimo nikome da nas zbog vjerskih razlika dijeli i svađa, jer od toga samo oni imaju koristi. Razum mora biti ispred emocija", navodi se u saopštenju Saveza penzionera i potomaka.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

yugoslavia moja domovina

24.07.2021 11:09

svaka rijec je na mjestu, hvala od srca rado sam sve procitao hvala puno.

ODGOVORITE
Name

Ja

24.07.2021 11:11

Svaka Cast

ODGOVORITE
Name

Dzoo

24.07.2021 11:52

Bravo za soapstone.Svi moramo znati ovo nije Atak na neki narod nego na politiku pojedinca.Mi nesmemo stati iza Dodika to bi nam bila najveca ludost od postanka Srba pa do nestanka.Ovo nije uptrend protiv nas nego politike koja velica ratne zlocine I skuplja poene od polupismenog Sveta.Ako bi stali iza dodika tek bi Onda dobili nalepnicu da smo genocidal narod radi toga lease je Cotati I krenuti ka boljitku zlocinci imaju ime a to nije niti jedan narod.

ODGOVORITE
Name

bosanac

24.07.2021 13:14

svaka ti zlata vrijedi, pamet u glavu i živi dobar život sa komšijom bez obzira koje je vjere i nacije

Name

Горан.

24.07.2021 14:57

Срби никад нису и неће бити геноцидан народ. Срби никад неће нестати и нису нестали(ма ко то волио). Само је над Србима у овој држави учињен геноцид и дан данас се покушава. Сребреница нема везе са геноцидом ма колико то пута поновили. И све док не сконтате да се морате само са нама и прво са нама договорити(и избрисати геноцидне мислу и намјере према нама) никада нећете кренути напријед.

Name

Luka

24.07.2021 13:34

Svaka je na mjestu, ali ako se opet vežemo za Dodika ili za Bakira onda neka nam bog pomogne

ODGOVORITE
Name

Re Džoo

24.07.2021 13:39

i ostali, pitao bih vas, da li je nad Srpskim narodom Podrinja, Sarajeva, srednje Bosne... izvršen genocid, etničko čišćenje...jeste ili nije??? Jebala im Srebrenica mater.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

25.07.2021 06:01

Problem je sto niko od Srba pismenih nece da izadje i kaze sta taj zakon tacno kaze nego svi love u mutnom kod polupismenih gradjana.

Name

Direkt

25.07.2021 13:13

Dzoo, upravo tako. Treba biti realan i reći da je ovo vazduh od zakona. Žali bože samo papira, zbog nečeg što je nezakonito i neprimjenjivo, pošto ovaj zakon, niti je prošao parlament, niti je primjenjiv, čak i da bude usvojen u skupštini.

Name

Borac

24.07.2021 20:32

Svi nastradali u proteklom ratu.neka pocivaju u miru i spokoju.a ove igre rjeci.gdje opet sirotinja glaba pusti to.ratovo sam...al bas ratovo.i to mi je najteže u životu.to sebi oprostiti nemogu.Srbin sam.ratovao više nikad nebi.ni u lov nebi ... kamoli u rat.ajmo biti ljudi.komsije.braca.da nam djeca uživaju.nacijonalizam ništa.AKO SUD KAŽE STA SE MORA.LJUDI ZAKON SE POSTOVATI MORA.to nam je osnov života.pustimo mi sirotinja više Srba.Muslimana i Hrvata.ajmo raditi.druziti se KAO NEKADA.......

ODGOVORITE
Name

Penzioner

25.07.2021 06:52

No sikiriki, zna se ko se boji. Ko je pravio zločine neka odgiovara da mi je rođeni brat. Drugo, ako ćeš da siješ mržnju , zašto da te ne kaznimo. Ja ne vidim tu nikakav problem koliku su halabuku digli ovi sektaši. A samo im zavirite malo u imovinske kartone.

Name

Milutin

25.07.2021 06:53

Kada vidim onu Vulićku da ona nešto brani ja sam odmah kontra da i ne pogledam o čemu je riječ.

Name

Direkt

25.07.2021 13:17

Zakon se mora poštovati, samo se ne mora poštovati, ako je nevažeći, kao što je slučaj sa ovim zakonom, koji nije prošao parlamentarnu proceduru, te stoga nije ga ni moguće poštovati.

Name

Istina

25.07.2021 03:28

Iza Inckovog zakona krije se zabrana negiranja NATO okupacije Bih.

ODGOVORITE