Градоначелник Петровић обишао "Житопромет" у Бијељини

Покретање производних капацитета предузећа “Житопромет” у Бијељини је од великог значаја за све ратаре који производе житарице на подручју Семберије, јер поново имају фабрику која је била једна од највећих у БиХ.  Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је обишао производне погоне овог предузећа и са руководством “Новог Житопромета” разговарао о актуелним питањима.

Република Српска 23.07.2021 | 14:24
Градоначелник Петровић обишао "Житопромет" у Бијељини

Откуп житарица одвија се очекиваном динамиком у предузећу “Нови Житопромет” у Бијељини.

“Ми смо преузели на складиште десет хиљада тона житарица, половину смо већ откупили и исплатили. Свакодневно људи долазе и узимају куповне листове, ми већ сутрадан плаћамо, а цијеном и осталим су ратари задовољни и мислим да смо добро одрадили овај посао”, рекао је Славиша Мијатовић директор предузећа “Нови Житопромет”, Бијељина

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић обишао је производне погоне “Новог Житопромета” и истакао да  се труд и рад радника који су извршили ремонт исплатио.

“Морам да истакнем да смо ове године имали низ конструктивних састанака заједно са млинопрерађивачима, гдје је “Житопромет” заузео јако активну улогу заједно са представницима пољопривредних удружења када је у питању формирање цијене пшенице. На вишеструко задовољство свих интересних страна постигнута је цијена пшенице од 36 или 37 пфенинга по килограму, заједно са 2 пфенинга испред Градске управе и Аграрног фонда. Одмах смо изашли са том мјером у оквиру буџетских средстава, а када се буду свели спискови средства ће бити исплаћена”, истакао је Љубиша Петровић градоначелник Бијељине.

У складу са обимом посла тренутно је запослено педесет радника. Покретањем производње тај број ће се значајно повећати.

“Већ имамо прве количине сточног брашна које су испоручене на тржиште, пекари данас раде ремонт пекаре како бисмо већ 15.августа на тржиште изашли са нашим брендом, хљебом. Фирма ипак ради, не може се угасити, “Житопромет” има свој живот и наставља да живи”, додаје Душан Томић – помоћник директора за технику и производњу у предузећу “Нови Житопромет”, Бијељина

Предузеће “Нови Житопромет” прошириће производне капацитете изградњом Агроцентра како би на једном мјесту било понуђено све што је потребно пољопривредним произвођачима у Семберији.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лазар

23.07.2021 18:06

Свака цаст Павгорд-у који је купио Зитопромет и покренуо производњу, исти слуцај би требао бити и са Алумином...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако јееее

23.07.2021 18:16

Гдје год Павгорд пазаривао фабрике су спашене

Name

СГ

26.07.2021 14:50

Свака част и Славиши Мијатовићу, да је раније постао нови директор и фирма би се раније покренула.

Name

Клопарало

23.07.2021 19:37

Није лосе,али је питање одакле том Павгорду толики новац.Нико се то не пита.Ту су и Наша банка,Аqwа цитy,Слобомир П.,и многа друга улагања.Улозено је ту преко 25 милиона км.Одакле толики новац.Друге питају за поријекло,ове не пита нико. Да ли је то реално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2021 19:44

Питј Мандица,мозда он зна.