Gradonačelnik Petrović obišao "Žitopromet" u Bijeljini

Pokretanje proizvodnih kapaciteta preduzeća “Žitopromet” u Bijeljini je od velikog značaja za sve ratare koji proizvode žitarice na području Semberije, jer ponovo imaju fabriku koja je bila jedna od najvećih u BiH.  Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas je obišao proizvodne pogone ovog preduzeća i sa rukovodstvom “Novog Žitoprometa” razgovarao o aktuelnim pitanjima.

Republika Srpska 23.07.2021 | 14:24
Gradonačelnik Petrović obišao "Žitopromet" u Bijeljini

Otkup žitarica odvija se očekivanom dinamikom u preduzeću “Novi Žitopromet” u Bijeljini.

“Mi smo preuzeli na skladište deset hiljada tona žitarica, polovinu smo već otkupili i isplatili. Svakodnevno ljudi dolaze i uzimaju kupovne listove, mi već sutradan plaćamo, a cijenom i ostalim su ratari zadovoljni i mislim da smo dobro odradili ovaj posao”, rekao je Slaviša Mijatović direktor preduzeća “Novi Žitopromet”, Bijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obišao je proizvodne pogone “Novog Žitoprometa” i istakao da  se trud i rad radnika koji su izvršili remont isplatio.

“Moram da istaknem da smo ove godine imali niz konstruktivnih sastanaka zajedno sa mlinoprerađivačima, gdje je “Žitopromet” zauzeo jako aktivnu ulogu zajedno sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja kada je u pitanju formiranje cijene pšenice. Na višestruko zadovoljstvo svih interesnih strana postignuta je cijena pšenice od 36 ili 37 pfeninga po kilogramu, zajedno sa 2 pfeninga ispred Gradske uprave i Agrarnog fonda. Odmah smo izašli sa tom mjerom u okviru budžetskih sredstava, a kada se budu sveli spiskovi sredstva će biti isplaćena”, istakao je Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine.

U skladu sa obimom posla trenutno je zaposleno pedeset radnika. Pokretanjem proizvodnje taj broj će se značajno povećati.

“Već imamo prve količine stočnog brašna koje su isporučene na tržište, pekari danas rade remont pekare kako bismo već 15.avgusta na tržište izašli sa našim brendom, hljebom. Firma ipak radi, ne može se ugasiti, “Žitopromet” ima svoj život i nastavlja da živi”, dodaje Dušan Tomić – pomoćnik direktora za tehniku i proizvodnju u preduzeću “Novi Žitopromet”, Bijeljina

Preduzeće “Novi Žitopromet” proširiće proizvodne kapacitete izgradnjom Agrocentra kako bi na jednom mjestu bilo ponuđeno sve što je potrebno poljoprivrednim proizvođačima u Semberiji.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lazar

23.07.2021 18:06

Svaka cast Pavgord-u koji je kupio Zitopromet i pokrenuo proizvodnju, isti slucaj bi trebao biti i sa Aluminom...

ODGOVORITE
Name

Tako jeeee

23.07.2021 18:16

Gdje god Pavgord pazarivao fabrike su spašene

Name

SG

26.07.2021 14:50

Svaka čast i Slaviši Mijatoviću, da je ranije postao novi direktor i firma bi se ranije pokrenula.

Name

Kloparalo

23.07.2021 19:37

Nije lose,ali je pitanje odakle tom Pavgordu toliki novac.Niko se to ne pita.Tu su i Naša banka,Aqwa city,Slobomir P.,i mnoga druga ulaganja.Ulozeno je tu preko 25 miliona km.Odakle toliki novac.Druge pitaju za porijeklo,ove ne pita niko. Da li je to realno.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2021 19:44

Pitj Mandica,mozda on zna.