Нешић: Инцко овом одлуком вратио БиХ 20 година уназад

"Одлука Валентина Инцка вратила је БиХ 20 година уназад. Мој став о ОХР је познат, нема већег доказа да БиХ није функционална држава кад постоји један човјек који потезом пера може замијенити демократску вољу народа", саопштио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Република Српска 23.07.2021 | 13:11
Нешић: Инцко овом одлуком вратио БиХ 20 година уназад

Нешић српски народ и све политичке представнике позива на јединство и мудрост.

"Осјећања и мишљења се никоме не могу одузети и управо је овај папир доказ за пораз њихових настојања да нам то учине претходних 20 година.  Морамо се окупити око Републике Српске. Овај моменат не треба да мјеримо према томе наспрам чега стојимо него коју светињу бранимо", казао је Нешић.

"Од нашег јединства и наше мудрости зависи опстанак Републике Српске, а они који је не желе у наредним данима ће у нама тражити разлоге да је нападну. Република Српска је изнад свих нас и свима који би на њу кренули поручујем - од тог посла вам нема ништа, покушајте то и сви ћемо наше политичке боје замјенити искључиво бојама српске тробојке", додаје он.

"Валентин Инцко овим потезом доказао је сву неславност своје улоге у БиХ. Да има жељу за правдом и суживотом, не би нас враћао 20 година у прошлост него би своја овлашћења искористио да казни и санкционише оне који цијели мој народ називају "геноцидашима", истакао је предсједник ДНС-а.

(БН)