Показали сте да се може дјеловати заједно у интересу грађана!

"Поздрављамо и подржавамо вашу одлуку и изражавамо задовољство да сте је донијели заједно, чиме сте показали да може да се дјелује заједно у интересу грађана који су Вас бирали и да страначке размирице у таквим приликама морају бити остављене по страни", каже се у писму Савеза пензионера и потомака.

Република Српска 23.07.2021 | 12:42
Показали сте да се може дјеловати заједно у интересу грађана!

"Користимо прилику и да укажемо на мањкавост ваше Одлуке и очекујемо да то убудуће имате у виду. Мањкавост се састоји у томе да није правично да уџбенике бесплатно добијају дјеца из породица које једва састављају крај с крајем и чија мјесечна примања не прелазе 1.000 КМ, и она из породица чија су мјесечна примања 5.000 КМ и већа, а има их", додају из Савеза.

"Зато Вам сугеришемо да урадите социјалну карту грађана Града на чијем сте челу, па ћете и будуће акције солидарне помоћи моћи правично и коректно подијелити. Такође Вам сугеришемо да приликом подјеле уџбеника сви родитељи потпишу изјаву да ће исте на крају школске године вратити у школу, како би их могли користи слиједећа генерација. Тако уштеђен новац може се донирати најугроженијим породицама ученика, за куповину одјеће и обуће", истиче се у саопштењу.

" Ако то тако ради једна Словенија, чији је стандард веома висок у односу на наш, зашто да их не слиједимо. Упозоравамо, да се већ у Заводу за уџбенике, који би због тога имао смањен приход (јер наредне године би морао штампати много мањи тираж уџбеника), припремају да измијене садржаје уџбеника како се не би могли користити више пута. Познато је да су наши људи спремни да злоупотријебе и најплеменитију идеју.
Још једном честитамо и очекујемо да ћете наше добронамјерне сугестије прихватити", каже се у саопштењу Савеза пензионера и потомака.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ја овде

23.07.2021 11:22

волим ове потрцке сто кад Влада дигне 3% пензије они се исмијавају а кад Станивуковиц 2,50 марке спусти превоз они су усхицени, фасцинирани,е мој народе и треба вам кад вас цобано овакви водају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2021 16:08

Изузетно паметан и користан предлог. Треба некада консултовати и друге.