Pokazali ste da se može djelovati zajedno u interesu građana!

"Pozdravljamo i podržavamo vašu odluku i izražavamo zadovoljstvo da ste je donijeli zajedno, čime ste pokazali da može da se djeluje zajedno u interesu građana koji su Vas birali i da stranačke razmirice u takvim prilikama moraju biti ostavljene po strani", kaže se u pismu Saveza penzionera i potomaka.

Republika Srpska 23.07.2021 | 12:42
Pokazali ste da se može djelovati zajedno u interesu građana!

"Koristimo priliku i da ukažemo na manjkavost vaše Odluke i očekujemo da to ubuduće imate u vidu. Manjkavost se sastoji u tome da nije pravično da udžbenike besplatno dobijaju djeca iz porodica koje jedva sastavljaju kraj s krajem i čija mjesečna primanja ne prelaze 1.000 KM, i ona iz porodica čija su mjesečna primanja 5.000 KM i veća, a ima ih", dodaju iz Saveza.

"Zato Vam sugerišemo da uradite socijalnu kartu građana Grada na čijem ste čelu, pa ćete i buduće akcije solidarne pomoći moći pravično i korektno podijeliti. Takođe Vam sugerišemo da prilikom podjele udžbenika svi roditelji potpišu izjavu da će iste na kraju školske godine vratiti u školu, kako bi ih mogli koristi slijedeća generacija. Tako ušteđen novac može se donirati najugroženijim porodicama učenika, za kupovinu odjeće i obuće", ističe se u saopštenju.

" Ako to tako radi jedna Slovenija, čiji je standard veoma visok u odnosu na naš, zašto da ih ne slijedimo. Upozoravamo, da se već u Zavodu za udžbenike, koji bi zbog toga imao smanjen prihod (jer naredne godine bi morao štampati mnogo manji tiraž udžbenika), pripremaju da izmijene sadržaje udžbenika kako se ne bi mogli koristiti više puta. Poznato je da su naši ljudi spremni da zloupotrijebe i najplemenitiju ideju.
Još jednom čestitamo i očekujemo da ćete naše dobronamjerne sugestije prihvatiti", kaže se u saopštenju Saveza penzionera i potomaka.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ja ovde

23.07.2021 11:22

volim ove potrcke sto kad Vlada digne 3% penzije oni se ismijavaju a kad Stanivukovic 2,50 marke spusti prevoz oni su ushiceni, fascinirani,e moj narode i treba vam kad vas cobano ovakvi vodaju.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2021 16:08

Izuzetno pametan i koristan predlog. Treba nekada konsultovati i druge.