Ускоро формирање предмета ко не поштује одлуку

Експресно, након што је Валентин Инзко наметнуо измјене Кривичног закона којима се кажњава негирање геноцида и величање злочинаца Тужилаштво БиХ ће формирати предмет против оних који не поштују закон.

Босна и Херцеговина 23.07.2021 | 12:13
Ускоро формирање предмета ко не поштује одлуку

У оквиру предмета пратиће се се објаве и јавно изношење ставова појединаца, група или удружења, у којима се негира геноцид, злочини против човјечности и ратни злочини у Босни и Херцеговини.

– Након што је Високи представник у БиХ Валентин Инзко донио допуне Кривичног закона Босне и Херцеговине, којима се забрањује и законом кажњава негирање геноцида, злочина против човјечности и ратних злочина, у Тужилаштву Босне и Херцеговине, биће формиран предмет у којем ће се пратити и евидентирати све објаве појединаца, скупина или удружења, у којима се износе ставови о негирању геноцида, злочина против човјечности и ратних злочина изнесене након ступања на снагу ових допуна Кривичног закона – потврђено је из Тужилаштва БиХ, пише Клиx.

Прикупљање материјала вршиће се у сурадњи са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама, а ради поступања Тужитељства БиХ и патнерских институција у оквиру законских овлаштења.

(БН/Клиx)