Донирали боровнице за малишане вртића "Наша радост"

Производјачи боровнице из Српца и још три локалне заједнице, окупљени у Пољопривредном кластеру „ГЛС“, данас су србачком Дјечијем вртићу „Наша радост“ донирали одредјене количине боровнице.

Република Српска 22.07.2021 | 15:22
Донирали боровнице за малишане вртића "Наша радост"

„Кампања под називом „Бирај боровницу – домаћу и свјежу“ има за циљ подизање свијести код становништва, а посебно код најмладјих о томе колико је боровница здрава и корисна култура за здравље људи“, нагласио је менаџер Пољопривредног кластера „ГЛС“ Бојан Ђикић.

Он је додао да у последње вријеме расте интерес пољопривредника за узгој плантажне боровнице. Пројекат се реализује у циљу
бржег развоја руралне конкурентности (РЦДП) који финансира ИФАД фонд преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Највећи производјач боровнице у Српцу Бојан Видовић каже да ће и поред проблема са сушним периодом, ове године остварити до сада највећу производњу – око 5,5 тона, а задовољан је и цијеном. Досадашња испитивања су показала да се у овој производњи испуњавају европски стандарди, како принос тако и квалитет.

Приликом дегустације боровнице око 70 полазника Дјечијег вретића „Наша радост“ било је веома задовољно плодовима ове културе, мада су неки од њих по први пут конзумирали боровницу.

„Имали смо прилику да данас упознамо дјецу са боровницом. На овај начин стварамо здраве животне навике које утичу на њихов правилан раст и развој“, рекла је васпитачица Далиборка Стојић Грабовац , која се захвалила донаторима боровнице.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Борис

22.07.2021 13:46

Храна и пиће у свим државним установама које живе од буџета би требало да буду од домаћих произвођача. Срамота је да поједини болесници пију Турске сокове, једу Њемачке воћне јогурте и пудинге. Заштитимо домаћу производњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

22.07.2021 15:58

А да Швабе не једу српске малине, не купују обућу из Дервенте, столове и столице из Прњавора?

Name

Миц

22.07.2021 18:57

Гдје се може купити и подржати тако наше произвођаче.

Name

Свака цаст

22.07.2021 14:29

Тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма све

22.07.2021 14:30

Љубав према фимацој пољоприврwди, природи, здравој храни, на крају вриједним људима а не олосима....

ОДГОВОРИТЕ