Добар примјер из Бањалуке треба слиједити

„Реализација пројекта бесплатних уџбеника за све основце није само револуционарни корак за Бањалуку, него за читав регион, будући да је Бањалука први град који је реализовао ту идеју и на тај начин дао конкретну подршку школству, родитељима основаца и направио уштеде у буџетима десетина хиљада грађана“, рекао је Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а и народни посланик. 

Република Српска 22.07.2021 | 14:43
Добар примјер из Бањалуке треба слиједити

Црнадак каже да многи нису вјеровали у реализацију циљева из ПДП-овог програма „Нова Бањалука“, а ПДП је показао да се са одговорнијом политиком, уштедама и без корупције може много урадити за врло кратко вријеме:  

„Током кампање су и мени и нашем изборном штабу говорили да није могуће да побиједимо у трци за градоначелника Бањалуке, а то смо 15. новембра прошле године демантовали. Послије су говорили да нема шансе да се испуне обећања која произилазе из нашег програма за Бањалуку, а ево, тек седам мјесеци након ступања на дужност, градоначелник Станивуковић је реализовао један од најзначајнијих пројеката“, истиче Црнадак и додаје да се до краја године очекују реализације обећања везаних за бесплатан градски превоз за пензионере, смањење периода чекања за упис у градске вртиће и наставак борбе против корупције у градским структурама.

Црнадак наводи да је посебно задовољан што су активности градоначелника Бањалуке и ПДП-а покренуле Владу Републике Српске која је данас донијела одлуку о бесплатним уџбеницима ученике до четвртог разреда основних школа у Републици Српској: 

„Добро је што смо подстакли Владу Републике Српске да прати иницијативу о бесплатним уџбеницима, јер добре примјере треба слиједити, без обзира ко чини власт на којем нивоу. Иако закључак Народне скупштине Републике Српске из марта 2019. године обавезује Владу да обезбиједи бесплатне уџбенике за све основце, добро је што су, подстакнути примјером Бањалуке, направили бар овај почетни корак“, истиче Црнадак. 

Он каже да му је жао што од локалних СНСД-ових и градских функционера чује критичке изјаве поводом реализације овог пројекта: 

„Покушавајући унизити реализацију овог пројекта, смишљајући грешке у процедурама, заборављају колико грађана је задовољно и финансијски растерећено пред почетак школске године. Оваквим наступима локални СНСД се додатно удаљава од грађана и показује да не разумије поруку коју су добили на прошлим изборима“, каже Црнадак

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Боки

22.07.2021 13:19

Тако је Игоре. Више нас је. Промјене су стигле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.07.2021 14:57

Мислиш у Требињу??

Name

јовица

22.07.2021 13:29

Ста сте се ухватили тих књига,ко пијан плота.Програме тразимо а не хвалити се парама за књиге које је народ дао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

22.07.2021 14:19

Морацу се и ја одречи понеког дерњека да одвојим за рају бојим се да ме..Мали. .претекне у политици. .

Name

борац

22.07.2021 14:34

Гдје су васи програми.

Name

Сада

22.07.2021 14:01

Слиједи ,,контра ударац,,вадајуце коалиције ,пензионерима од првог ....бесплатне карте у јавном превозу ,борцима 10к.м.по мјесецу уцесца у рату итд...итд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.07.2021 14:35

Коментар године али остајемо на старом.

Name

тако је

22.07.2021 14:37

Видите ста знаци висепартијски систем такмице се ко це боље.

ОДГОВОРИТЕ