Dobar primjer iz Banjaluke treba slijediti

„Realizacija projekta besplatnih udžbenika za sve osnovce nije samo revolucionarni korak za Banjaluku, nego za čitav region, budući da je Banjaluka prvi grad koji je realizovao tu ideju i na taj način dao konkretnu podršku školstvu, roditeljima osnovaca i napravio uštede u budžetima desetina hiljada građana“, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik. 

Republika Srpska 22.07.2021 | 14:43
Dobar primjer iz Banjaluke treba slijediti

Crnadak kaže da mnogi nisu vjerovali u realizaciju ciljeva iz PDP-ovog programa „Nova Banjaluka“, a PDP je pokazao da se sa odgovornijom politikom, uštedama i bez korupcije može mnogo uraditi za vrlo kratko vrijeme:  

„Tokom kampanje su i meni i našem izbornom štabu govorili da nije moguće da pobijedimo u trci za gradonačelnika Banjaluke, a to smo 15. novembra prošle godine demantovali. Poslije su govorili da nema šanse da se ispune obećanja koja proizilaze iz našeg programa za Banjaluku, a evo, tek sedam mjeseci nakon stupanja na dužnost, gradonačelnik Stanivuković je realizovao jedan od najznačajnijih projekata“, ističe Crnadak i dodaje da se do kraja godine očekuju realizacije obećanja vezanih za besplatan gradski prevoz za penzionere, smanjenje perioda čekanja za upis u gradske vrtiće i nastavak borbe protiv korupcije u gradskim strukturama.

Crnadak navodi da je posebno zadovoljan što su aktivnosti gradonačelnika Banjaluke i PDP-a pokrenule Vladu Republike Srpske koja je danas donijela odluku o besplatnim udžbenicima učenike do četvrtog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj: 

„Dobro je što smo podstakli Vladu Republike Srpske da prati inicijativu o besplatnim udžbenicima, jer dobre primjere treba slijediti, bez obzira ko čini vlast na kojem nivou. Iako zaključak Narodne skupštine Republike Srpske iz marta 2019. godine obavezuje Vladu da obezbijedi besplatne udžbenike za sve osnovce, dobro je što su, podstaknuti primjerom Banjaluke, napravili bar ovaj početni korak“, ističe Crnadak. 

On kaže da mu je žao što od lokalnih SNSD-ovih i gradskih funkcionera čuje kritičke izjave povodom realizacije ovog projekta: 

„Pokušavajući uniziti realizaciju ovog projekta, smišljajući greške u procedurama, zaboravljaju koliko građana je zadovoljno i finansijski rasterećeno pred početak školske godine. Ovakvim nastupima lokalni SNSD se dodatno udaljava od građana i pokazuje da ne razumije poruku koju su dobili na prošlim izborima“, kaže Crnadak

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Boki

22.07.2021 13:19

Tako je Igore. Više nas je. Promjene su stigle.

ODGOVORITE
Name

re

22.07.2021 14:57

Misliš u Trebinju??

Name

jovica

22.07.2021 13:29

Sta ste se uhvatili tih knjiga,ko pijan plota.Programe trazimo a ne hvaliti se parama za knjige koje je narod dao.

ODGOVORITE
Name

Mile

22.07.2021 14:19

Moracu se i ja odreči ponekog dernjeka da odvojim za raju bojim se da me..Mali. .pretekne u politici. .

Name

borac

22.07.2021 14:34

Gdje su vasi programi.

Name

Sada

22.07.2021 14:01

Slijedi ,,kontra udarac,,vadajuce koalicije ,penzionerima od prvog ....besplatne karte u javnom prevozu ,borcima 10k.m.po mjesecu ucesca u ratu itd...itd....

ODGOVORITE
Name

borac

22.07.2021 14:35

Komentar godine ali ostajemo na starom.

Name

tako je

22.07.2021 14:37

Vidite sta znaci visepartijski sistem takmice se ko ce bolje.

ODGOVORITE