Институт се огласио о мјерама уласка у Црну Гору

Директор Института за јавно здравље (ИЈЗ) Игор Галић саопштио је данас да ће се мјере које ће предложити здравственим властима односити на мјеста на којима се окупља велики број људи у једном моменту, попут ноћних клубова и фестивала, посебно затвореног типа и да за сада нема потребе за ограничаваје уласка у Црну Гору.

Регион 22.07.2021 | 12:02
Институт се огласио о мјерама уласка у Црну Гору

Према тренутно броју новообољелих, како је рекао, не може се са сигурношћу говорити о појави делта соја у Црној Гори.

Галић је у разговору за Радио Црне Горе саопштио да су групна окупљања и даље највећи епидемиолошки ризик у Црној Гори.

– С обзиром на то да је у јеку туристичка сезона и да су стабилни епидемиолошки параметри, ми ћемо предложити мере које би тај ниво задржале. Групна окупљања су највећи ризик. Прве мјере које ми предлажемо односе се на мјеста гдје би се окупљао већи број људи у једном моменту, као што су клубови, фестивали, посебно затвреног типа – казао је Галић, пренио је пртал РТЦГ.

Рекао је и да за сада нема потребе за ограничавањем улазака у Црну Гору, што не значи да о томе не размишљају: “Али нећемо предложити таква ограничења”, рекао је.

Додао је да туристи у Црну Гору долазе углавном на краћи период, те да се крећу у друштвима у којима и долазе, па су нам највећи проблем грађани који имају доста контаката са њима.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОГ

22.07.2021 19:16

Свака част пустите туристе да долазе и неће бити проблема. Мјере су горе од самог цовида

ОДГОВОРИТЕ