"ЕУ може да изгуби много тога на Зап. Балкану"

Европска унија много губи ако земљама Западног Балкана не буде дала веродостојну перспективу, каже министарка за европска питања Аустрије Каролине Едштадлер.

Свијет 21.07.2021 | 16:40
"ЕУ може да изгуби много тога на Зап. Балкану"

Едштадлер је, у интервјуу агенцији АПА, изјавила да сматра важним што ће Словенија, током председавања ЕУ, организовати самит о Западном Балкану.

Као ЕУ можемо много изгубити ако тим земљама не будемо отворили веродостојну перспективу. У супротном геополитички утицаји из Кине и Русије постаће све снажнији“, објаснила је она.

Едштадлер оцењује да је већ сада много времена и утицаја изгубљено.

Упитана како може Бугарска бити наведена да одустане од блокаде приступних преговоре Северне Македоније, рекла је да сматра позитивним недавну посету македонског премијера Зорана Заева Софији.

Унутар ЕУ формира се све већи притисак на Бугарску да се билатерална питања морају решавати билатерално“; пренела је Едштадлер.

(Тањуг) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Миле

21.07.2021 14:51

Е има и ста да узгуби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

21.07.2021 16:01

А Бају од српске који је то губитак раритет у људском роду

Name

Ал смо неко

21.07.2021 14:52

Свима је стало до нас. Зато се продајмо оном ко висе плаца. Јер ми знамо своју "вриједност ". Ако имамо иста да вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О грешкама.

21.07.2021 14:54

Освајање и лукавство као и наивност. Освајање свијета, како ми људи лично освајамо свијет. Да ли је Никола Тесла уствари освојио свијет и заравнао миленијске таласе на неком плану иако можда то није изворно или јест везано за његов родни Смиљан, с чињеницом да је слободна енергија то јест електрична енергија свима мање више доступна и нико је не негира. Како то мала дјеца у узрастима од пар година освајају свијет, и упознају. Наивност није лукавство, а разлика између лукавства и мудрости је да неке ствари се у лукавству могу импровизовати и занемарити иако су грешке. У ово вријеме памћења и процесирања, и иначе лукавство је ограничено, тим да људи не желе да буде им лоше, да имају губитке, да не знају шта ће, да имају зло и тегобе и тако даље ... Медиаактивитет (језици) као први примјер који се у свијету и у нас гаси тржиштем као и брезобразни трговци, дистрибуирано кристализационим медијима, са клијентским прототипима аналозе сервера, карактеристика медија са искораком, остали су да имају своје муштерије читаоце и коментаторе у складу са испуњењем њихових очекивања, али не или и они у у складу и са реалним сликама људских потреба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

21.07.2021 15:18

Пријатељу,смањи дозу,видис да те опасно удара...

Name

Перо

21.07.2021 17:22

@ О грешкама...нека си нешто рекао, ако знаш шта си хтео реећи. Ил си пошао ил дошао, да ли знаш, тражи неко да ти ово појасни.

Name

ПМ

21.07.2021 15:10

ГРАДЈАНИ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА.БИ БИЛИ НАЈ СРЕТНИЈИ ДА НИКАД НЕ ПОСТАНОМО ЦЛАНОВИ ЕУ. ВИ 20 ГОДИНА ЛАЗЕТЕ ГРАДЈАНЕ И ИЗМИСЉАТЕ НЕКА НОВА ПРАВИЛА ЗА ТЕ ИСТЕ. А ХРВАТСКУ СТЕ ПРИМИЛИ РАСИРЕНИ РУКУ БЕЗУСЛОВНО.И АКО ЈЕ НАПРАВИЛА ГЕНОЦИД НАД СРПСКИМ НАРОДОМ КОИ ЈЕ ЗИВИО ТАМО. ТУ СТЕ СЛИЈЕПИ. РУМУНИЈУ И БУГАРСКУ СТЕ ПРИМИЛИ ПРЕКО НОЦИ. ТЕ ТРИ ЗЕМЉЕ СУ ПО СИРОМАСТВУ НА ЗАЦЕЉУ ЕУ. БАЛКАН СЕ ТРЕБА ОКРЕНУТИ КИНИ И РУСИЈИ. ЕУ СЕ СВАКАКО ПОЦЕЛА РАСПАДАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

21.07.2021 16:51

Јеси ли ти цорав, ово је продор на исток, Хрватска је њемацку дочекала са цвећем, зато су и примљени у еу, румуни и бугари такодје, сад су свабе ближе русији. Али џаба им све Руси на даљински уништавају сваког непријатеља, неце висе руси да дозволе 27 милиона жртава. Но сики рики.

Name

Јоксим

21.07.2021 16:02

Све док међу државама Западног Балкана постоји трвење, међусобно оптуживање, па и мржња, од њхихове вјеродостојне перспективе нема ништа. Можемо бити срећни само ако се не запали фитиљ овог несрећеног балканског "бурета барута".

ОДГОВОРИТЕ
Name

То о цему

21.07.2021 16:19

Ти прицас не постоји медју народима, то само политицари раде, завадјају народе. Ето, ако ниси знао.

Name

На залост

21.07.2021 16:44

Сви тиме губимо и ми и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало господјо

21.07.2021 21:46

Не губите ви из ЕУ ништа нити ми губимо иста. Ово сте ви и створили ову биједу јер вам треба јефтина радна снага а успут прави се и вентил за политичаре са Балкана да им одлазе непозељни власти. За све сте ви из ЕУ криви јер ви мастите са балканским касапима и правите дилове, дајете финансијске ињекције, гурате им кредите а све без услова како би стање било још горе а ви добили још више школоване а сада и младе кадрове. Зато је мој одговор вама одјебите од нас и не блеји те о Русима и Кинезима као опасности. Јер ти Кинези граде Пељески мост а са Русима Нијемци праве гасовод за себе директно. Ту могу Руси и Кинези али не на Балкан. Лицемјери западни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

23.07.2021 07:33

ЕУ у БиХ мозе само да изгуби полигон за све и сваста.Даље не бих.

ОДГОВОРИТЕ