Заражених све више: Црна Гора уводи строже мјере

Црногорске здравствене власти предложиц́е оштрије мере након што је у уторак регистровано 65 нових случајева коронавируса, највише у једном дану у два месеца.

Регион 21.07.2021 | 07:26
Заражених све више: Црна Гора уводи строже мјере

Због пада броја оболелих, земља је готово у потпуности укинула све епидемиолошке мере, осим што је за концерте, ноц́не клубове и друга масовна окупљања требало да се приложи потврда о вакцинацији или негативан ПЦР тест.

Како је вец́ина нових случајева у туристичким дестинацијама, здравствене власти су запретиле власницима кафиц́а и ресторана да ц́е кршење епидемиолошких мера бити строго кажњено новчаним казнама и затварањем објеката на три дана.

Ако нека установа више пута крши епидемиолошке мере, затвара се на 15 до 30 дана, саопштило је министарство здравља. Средином априла Црна Гора је започела са укидањем епидемиолошких мјера које су у потпуности либерализоване на почетку летње туристичке сезоне.

Више од 100.000 туриста тренутно борави у земљи, показују владини подаци. Међутим, Министарство здравља верује да је епидемиолошка ситуација тренутно стабилна са просечно 30 нових случајева, што је између 1,5 и 2,3 процента дневно тестираних.

Црна Гора није потврдила делта варијанту коронавируса на својој територији, али епидемиолози су упозорили да нагли пораст броја оболелих може указивати на појаву нове, опасније варијанте.

Две дозе вакцине примило је више од 35 процената одрасле популације, коронавирусом је заражено више од 100.000 или 15 процената становништва, а 1.623 особе су преминуле.

(Индеx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

21.07.2021 06:07

Уводјење мјера које ниста не мијењају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

21.07.2021 11:56

Уморили се од сезоне, па би сад да растјерају туристе. Угледајте се на нас гостољубиви Неум. Њима никад гости нису досадни као вама црногорцима