Притужба против тужиоца иде главном тужиоцу

Након што је Окружни тужилац Александар Симоновић донио наредбу о неспровођењу истраге против бањалучких полицајаца по пријави због тјерања грађана са јавне површине, активисти групе "Правда за Давида" најављују подношење притужбе главном тужиоцу.

Република Српска 20.07.2021 | 20:13
Притужба против тужиоца иде главном тужиоцу

Окружни тужилац Александар Симоновић донио је наредбу о неспровођењу истраге против полицајаца бањалучке Полицијске управе против којих су кривичну пријаву поднијели чланови неформалне групе "Правда за Давида" а због кривичног дјела “повреда равноправности грађана”.

Пријава против полицајаца је поднесена јер су два члана "Правде за Давида" без разлога тјерали са јавне површине у новембру 2019. године под изговором да је забрањено јавно окупљање иако никаквог окупљања није било.

У групи "Правда за Давида" кажу да их оваква одлука бањалучког Окружног тужилаштва не изненађује.

Озрен Пердув наводи и да немају смисла објашњења да је полиција обезбјеђивала скуп на тргу јер никаквих скупова, каже, тада није било. Он је најавио да ће против овакве одлуке тужиоца Симоновића бити поднесена притужба главном окружном тужиоцу Зорану Булатовићу.

Неформална група "Правда за Давида" три године тражи правду због још увијек неразјашњене смрти бањалучког младића Давида Драгичевића. Тај случај је недавно од Окружног тужилаштва у Бањалуци је преузело Тужилаштво БиХ.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ник

20.07.2021 19:21

Господо праведници урадите несто корисно у зивоту и престаните користити тудје несреце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг Пајковиц

21.07.2021 07:12

Озрен конкретно ради врло захтјеван посао који захтијева много знања и интелигенције. То сто стизе да се бори за праведнији систем само је јос један доказ његових способности. Тако да....ста сриједом иде у сендвиц? Паризер дупла доза?

Name

бањалука

21.07.2021 08:06

Слободно ти уради несто паметно праведнице.

Name

Добој

21.07.2021 12:08

ПРАВДА!!!!

Name

Корупција 113%

21.07.2021 05:04

Сва ова фарса око овог слуцаја у бањалуцком суду показује да је РС урусенији ентитет од Федерације, Срамота и за МУП-РС, а и за тузиластво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Ник

21.07.2021 07:10

Скреће пажњу са веома битне ствари!!! Питање убиства тог ДЈЕТЕТА се требало давно ријешити и то је питање свих питања!! А ово сад је борба са тужилаштво и њиховим радом!!!

ОДГОВОРИТЕ