Pritužba protiv tužioca ide glavnom tužiocu

Nakon što je Okružni tužilac Aleksandar Simonović donio naredbu o nesprovođenju istrage protiv banjalučkih policajaca po prijavi zbog tjeranja građana sa javne površine, aktivisti grupe "Pravda za Davida" najavljuju podnošenje pritužbe glavnom tužiocu.

Republika Srpska 20.07.2021 | 20:13
Pritužba protiv tužioca ide glavnom tužiocu

Okružni tužilac Aleksandar Simonović donio je naredbu o nesprovođenju istrage protiv policajaca banjalučke Policijske uprave protiv kojih su krivičnu prijavu podnijeli članovi neformalne grupe "Pravda za Davida" a zbog krivičnog djela “povreda ravnopravnosti građana”.

Prijava protiv policajaca je podnesena jer su dva člana "Pravde za Davida" bez razloga tjerali sa javne površine u novembru 2019. godine pod izgovorom da je zabranjeno javno okupljanje iako nikakvog okupljanja nije bilo.

U grupi "Pravda za Davida" kažu da ih ovakva odluka banjalučkog Okružnog tužilaštva ne iznenađuje.

Ozren Perduv navodi i da nemaju smisla objašnjenja da je policija obezbjeđivala skup na trgu jer nikakvih skupova, kaže, tada nije bilo. On je najavio da će protiv ovakve odluke tužioca Simonovića biti podnesena pritužba glavnom okružnom tužiocu Zoranu Bulatoviću.

Neformalna grupa "Pravda za Davida" tri godine traži pravdu zbog još uvijek nerazjašnjene smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića. Taj slučaj je nedavno od Okružnog tužilaštva u Banjaluci je preuzelo Tužilaštvo BiH.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nik

20.07.2021 19:21

Gospodo pravednici uradite nesto korisno u zivotu i prestanite koristiti tudje nesrece .

ODGOVORITE
Name

Drug Pajkovic

21.07.2021 07:12

Ozren konkretno radi vrlo zahtjevan posao koji zahtijeva mnogo znanja i inteligencije. To sto stize da se bori za pravedniji sistem samo je jos jedan dokaz njegovih sposobnosti. Tako da....sta srijedom ide u sendvic? Parizer dupla doza?

Name

banjaluka

21.07.2021 08:06

Slobodno ti uradi nesto pametno pravednice.

Name

Doboj

21.07.2021 12:08

PRAVDA!!!!

Name

Korupcija 113%

21.07.2021 05:04

Sva ova farsa oko ovog slucaja u banjaluckom sudu pokazuje da je RS uruseniji entitet od Federacije, Sramota i za MUP-RS, a i za tuzilastvo!

ODGOVORITE
Name

RE Nik

21.07.2021 07:10

Skreće pažnju sa veoma bitne stvari!!! Pitanje ubistva tog DJETETA se trebalo davno riješiti i to je pitanje svih pitanja!! A ovo sad je borba sa tužilaštvo i njihovim radom!!!

ODGOVORITE