Двоструки аршини СДА у случају енергетских пројеката

Бореновић каже да се двоструки аршини челних људи СДА виде се у чињеници да прије неколико година нису имали примједби када је њемачка компанија "РWЕ Инногy" намјеравала да улаже у пројекте изградње хидроенергетског система Горња Дрина.

Република Српска 20.07.2021 | 17:50
Двоструки аршини СДА у случају енергетских пројеката

„Недопустиво је да економија и енергетски пројекти, за чијим покретањем вапе и Република Српска и Федерација БиХ, буду предмет дневно-политичких обрачуна владајућих структура унутар БиХ. У задњем случају не стоје примједбе бошњачких политичара на намјере Србије да са Српском гради Бук Бијелу, о којој, истини за вољу, власт предвођена СНСД-ом говори пред сваку изборну годину, а од реализације до сада није било ништа“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Бореновић каже да се двоструки аршини челних људи СДА виде се у чињеници да прије неколико година нису имали примједби када је њемачка компанија "РWЕ Инногy" намјеравала да улаже у пројекте изградње хидроенергетског система Горња Дрина.

„Зато је јасно да је њихова мета Србија, због чега већ мјесецима и у дипломатским круговима проблематизује питање изградње Бук Бијеле. Из изјава бошњачких политичара, прије свега представника СДА, јасно се чита да није проблем градња, него је највећи проблем што је то инвестиција Србије, па су се одједном сјетили да концесије треба да додјељује агенција са нивоа заједничких институција, која за разлику од ентитетских, за петнаест година није додијелила нити једну концесију, јер то раде ентитети, односно кантони“, каже Бореновић. 

Он додаје да, по старом обичају, руководство Републике Српске крије од јавности пуну истину о овом хидроенергетском пројекту, који, након што је у мају положен камен-етмељац, није видио ни лопату: 

„Транспаретност у раду, која недостаје властима Српске и општи договор са њиховим коалиционим партерима на нивоу БиХ о улагањима, морају бити приоритет, јер све друго прави штету грађанима, који од СНСД-ове власти одавно нису чули да су отворена нова радна мјеста или да се улаже у пројекте, који ће запослити младе људе“, истиче он.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

НР

20.07.2021 16:09

Ти Браниславе гледаш нормално, а ови из власти кроз политику и корупцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

20.07.2021 18:52

Па нека гледа нормално како пред његовом куцом праве ХЕ, а не из БЛ да навија.

Name

приједор

20.07.2021 16:14

Па Бореновичу спусти лоптуДрина се налази у граничном појасу који припада државу БИХ Да се не лажемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

20.07.2021 19:02

Колико су глупи засто није радила електро привреда РСа онда неби било никаквих проблема.А кад се заврси направе докапитализацију и цак у току радова стаим ко мозе.Мени се цини да се овај камен темељац удара ради политицких поена.

Name

нико из масе

20.07.2021 19:21

Мало обновити географију. Све три ХЕ Горња Дрина налазе се целокупно на територији Републике Српске а не у граничном појасу.То свакако нема везе јер и Суд БиХ и Уставни Суд нису никакви судови јер су под директним политичким утицајем странаца и сарајевске чаршије.Бејха је комедија од државе.

Name

ре

20.07.2021 22:56

Воде су власништво свих у БиХ, а не само ентитета, како је недавно потврдио и Уставни суд БиХ.

Name

@ре

21.07.2021 06:36

У праву си то за уставни суд... само, врло је цуднон сто у самом уставу писе другације. Процитај сам, тацно су одредјене надлезности ентитета и дрзавног нивоа, и тамо јасно писе да су природни ресурси у надлезности ентитета. Онда се цовјек запита ста то раде стране (и домаце) судије у насем уставном суду, када контрирају уставу насе дрзаве?

Name

Рудар

21.07.2021 07:39

Па питајте Висковица он то најбоље зна но му паде додо оде у неповрат