Српски медицинари добили поклон за боравак у Сарајеву

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар састао се данас у Београду са делегацијом Кантона Сарајево, на челу са премијером Едином Фортом који је том приликом министру Лончару представио Програм „Одмори у Сарајеву“, односно бесплатне ваучере за боравак у сарајевским хотелима за здравствене раднике Србије.

Босна и Херцеговина 19.07.2021 | 19:20
Српски медицинари добили поклон за боравак у Сарајеву

Премијер Кантона Сарајево Един Форто захвалио се министру Лончару у име грађана Сарајева на помоћи у виду донација 20.000 доза вакцина током пролећа 2021.године, истакавши да је Програм „Одмори у Сарајеву“ гест којим желе да искажу захвалност и продубе пријатељство.

- Грађани Сарајева неће заборавити хуманост државе Србије у тренуцима када нам је помоћ била најпотребнија, када нисмо имали нити једну дозу вакцина. Управо зато, желимо да се захвалимо здравственим радницима Србије, људима који су годину и више дана радили у црвеним зонама, које овим путем позивам да се пријаве за ваучере, и да дођу у Сарајево, да бесплатно одседну у неком од наших хотела, да се лепо и угодно одморе, у друштву пријатеља- истакао је Фирто.

Министар Лончар захвалио је премијеру Кантона Сарајево на  ваучерима за здравствене раднике Србије, истакавши да је корона вирус могуће победити само сарадњом и заједничком борбом.

- Пандемија корона вируса потврдила је чињеницу да се у тешким тренуцима морамо ослонити једни на друге, да кризе попут ове, узроковане вирусом, можемо савлатати и пребродити искључиво заједничком борбом. Наши људи воле да посете Сарајево, стога сам сигуран да ће велики број здравствених радника из ковид система искористити ову прилику, и овај леп гест наших пријатеља- истакао је Лончар.

Програм субвенционисања туристичко-угоститељских услуга смештаја у 14 сарајевских хотела креиран је од стране Кантона Сарајево, у знак захвалности Влади Републике Србије која је пружила директну помоћ Кантону Сарајево кроз донације вакцина.

Програм је намењен је држављанима Републике Србије, здравственим радницима који су радили у црвеним зонама, који ваучер за бесплатан боравак у Сарајеву могу искористити до 31.12.2021.године.

(Новости онлине)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сарајлија

19.07.2021 17:35

Браво за Сарајево! И сад их угостите Како прилици а не ко оне бајкере од прије пар година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

19.07.2021 19:35

За похвалу! Не би се овога бакир сетио. Свака цаст Сарајлије!

Name

Човјек

19.07.2021 17:44

Разум и слога нам треба, да нам буде добро свима. Браво, тако треба, пушке и страдање је за будале, а ми треба да се уважамо и поштујемо, помажемо једни другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Човјек

20.07.2021 07:42

Како год ти је име , из твог коментара се види да си Човјек. Пуно здравља теби и твојим најмилијима.

Name

Јеремија

19.07.2021 18:16

Лијепо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корац

19.07.2021 18:31

Нека обидју Болницу Србија у лосем је стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.07.2021 18:45

Послије Бања Луке и бесплатног паркирања грађанима Србије, потез вриједан помена и захвалности Србији. Сад је на медицинским радницима да се организују , дођу у Сарајево и искористе те ваучере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН.. ЦЗ..

19.07.2021 20:31

ОД КАДА ЈЕ СВЈЕТА И ВЈЕКА ЗА НЕЧИЈЕ ПОЛИТИЧКЕ ИДЕАЛЕ ГИНУЛЕ СУ БУДАЛЕ.. НАЖАЛОСТ..

ОДГОВОРИТЕ