Srpski medicinari dobili poklon za boravak u Sarajevu

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom koji je tom prilikom ministru Lončaru predstavio Program „Odmori u Sarajevu“, odnosno besplatne vaučere za boravak u sarajevskim hotelima za zdravstvene radnike Srbije.

Bosna i Hercegovina 19.07.2021 | 19:20
Srpski medicinari dobili poklon za boravak u Sarajevu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zahvalio se ministru Lončaru u ime građana Sarajeva na pomoći u vidu donacija 20.000 doza vakcina tokom proleća 2021.godine, istakavši da je Program „Odmori u Sarajevu“ gest kojim žele da iskažu zahvalnost i prodube prijateljstvo.

- Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više dana radili u crvenim zonama, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere, i da dođu u Sarajevo, da besplatno odsednu u nekom od naših hotela, da se lepo i ugodno odmore, u društvu prijatelja- istakao je Firto.

Ministar Lončar zahvalio je premijeru Kantona Sarajevo na  vaučerima za zdravstvene radnike Srbije, istakavši da je korona virus moguće pobediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.

- Pandemija korona virusa potvrdila je činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge, da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savlatati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole da posete Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz kovid sistema iskoristiti ovu priliku, i ovaj lep gest naših prijatelja- istakao je Lončar.

Program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od strane Kantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Republike Srbije koja je pružila direktnu pomoć Kantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.

Program je namenjen je državljanima Republike Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u crvenim zonama, koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31.12.2021.godine.

(Novosti online)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Sarajlija

19.07.2021 17:35

Bravo za Sarajevo! I sad ih ugostite Kako prilici a ne ko one bajkere od prije par godina.

ODGOVORITE
Name

Borac

19.07.2021 19:35

Za pohvalu! Ne bi se ovoga bakir setio. Svaka cast Sarajlije!

Name

Čovjek

19.07.2021 17:44

Razum i sloga nam treba, da nam bude dobro svima. Bravo, tako treba, puške i stradanje je za budale, a mi treba da se uvažamo i poštujemo, pomažemo jedni drugima.

ODGOVORITE
Name

re Čovjek

20.07.2021 07:42

Kako god ti je ime , iz tvog komentara se vidi da si Čovjek. Puno zdravlja tebi i tvojim najmilijima.

Name

Jeremija

19.07.2021 18:16

Lijepo!

ODGOVORITE
Name

Korac

19.07.2021 18:31

Neka obidju Bolnicu Srbija u losem je stanju.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

19.07.2021 18:45

Poslije Banja Luke i besplatnog parkiranja građanima Srbije, potez vrijedan pomena i zahvalnosti Srbiji. Sad je na medicinskim radnicima da se organizuju , dođu u Sarajevo i iskoriste te vaučere.

ODGOVORITE
Name

BANJALUČANIN.. CZ..

19.07.2021 20:31

OD KADA JE SVJETA I VJEKA ZA NEČIJE POLITIČKE IDEALE GINULE SU BUDALE.. NAŽALOST..

ODGOVORITE