Филму "Ајвар" Гран-при на СОФЕСТУ!

Филмски фестивал у Сопоту завршен је у суботу увече проглашењем најбољих. Гран-при за најбољи филм освојио је "Ајвар", награда за најбољу режију отишла је Срдану Голубовићу за "Отац", за најбољу женску улогу Михаели Стаменковић, а мушку Филипу Ђурићу.

Забава 19.07.2021 | 22:22
Филму "Ајвар" Гран-при на  СОФЕСТУ!

Жири такмичарског програма 49. Софеста, сценариста Јован Марковић, редитељ Бобан Скерлић и продуцент Милан Никодијевић, наградио је "Ајвар" редитељке Ане Марије Роси "за мелодрамски интонирану причу, ван стереотипа, која нам на свеж и оригиналан начин показује крај једне љубави".

Sofest
ФОТО: ЦЕБЕФ

Редитељ филма "Мој јутарњи смех" Марко Ђорђевић примио је награду "Бата Живојиновић" у име Ђурића, док је Стаменковићева примила "Миру Ступицу" за улогу у филму "Пролећна песма" редитељке Наталије Аврамовић. - Ово је моја прва награда, а пошто је то статуа слободе, желим да кажем да читав свој живот тежимо ка слободи и тако треба да наставимо. Поштујте туђу слободу и хвала - рекла је Стаменковићева.

Примајући награду жирија публике за филм "Реална прича" редитељ Гордан Кичић је рекао да филмски радници праве филмове за себе са потребом да испричају неке њима значајне приче. Софест је одржан 49. пут под слоганом "У предворју јубилеја", у организацији Центра за културу Сопота и Центра београдских фестивала.

serija Porodica, Gordan Kičić
ФОТО: ФИРЕФЛY ПРОДУЦТИОН

(Курир/ Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар