Filmu "Ajvar" Gran-pri na SOFESTU!

Filmski festival u Sopotu završen je u subotu uveče proglašenjem najboljih. Gran-pri za najbolji film osvojio je "Ajvar", nagrada za najbolju režiju otišla je Srdanu Goluboviću za "Otac", za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković, a mušku Filipu Đuriću.

Zabava 19.07.2021 | 22:22
Filmu "Ajvar" Gran-pri na  SOFESTU!

Žiri takmičarskog programa 49. Sofesta, scenarista Jovan Marković, reditelj Boban Skerlić i producent Milan Nikodijević, nagradio je "Ajvar" rediteljke Ane Marije Rosi "za melodramski intoniranu priču, van stereotipa, koja nam na svež i originalan način pokazuje kraj jedne ljubavi".

Sofest
FOTO: CEBEF

Reditelj filma "Moj jutarnji smeh" Marko Đorđević primio je nagradu "Bata Živojinović" u ime Đurića, dok je Stamenkovićeva primila "Miru Stupicu" za ulogu u filmu "Prolećna pesma" rediteljke Natalije Avramović. - Ovo je moja prva nagrada, a pošto je to statua slobode, želim da kažem da čitav svoj život težimo ka slobodi i tako treba da nastavimo. Poštujte tuđu slobodu i hvala - rekla je Stamenkovićeva.

Primajući nagradu žirija publike za film "Realna priča" reditelj Gordan Kičić je rekao da filmski radnici prave filmove za sebe sa potrebom da ispričaju neke njima značajne priče. Sofest je održan 49. put pod sloganom "U predvorju jubileja", u organizaciji Centra za kulturu Sopota i Centra beogradskih festivala.

serija Porodica, Gordan Kičić
FOTO: FIREFLY PRODUCTION

(Kurir/ Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar