Позив борцима и официрима да се одупру мешетарењу

Потпредсједник ДНС-а Радислав Јовичић обратио се борцима, страјешинама којима предлаже да се уједине и организују по припадности ратним јеидницама.

Република Српска 19.07.2021 | 16:37
Позив борцима и официрима да се одупру мешетарењу

- Поштовани борци и старјешине, драги ратни другови,

Посљедња дешавања у вези са нелегалном и  нелегитимном Изборном скупштином Организације војних старјешина Републике Српске, одржаном у Угљевику, само су потврдила оно што сам раније предвидио и јавно саопштио.

Корисно је да сте, захваљујући слободним медијима и присуству камера, били у прилици да видите непотребно појачане безбједносне мјере уз ангажовање припадника МУП-а. Као да је ријеч о скупу високог ризика. Вјерујем да сте се и ви, као и гледаоци пред малим екранима, суочили с бројним  питањима:

- Ко то, и од кога, штити учеснике ове изборне скупштине и ко стоји иза тако снажних мјера обезбијеђења?

- Колико је актуелна власт била уплетена у овај догађај с обзиром на присуство полиције?

- По ком основу је ангажована Служба обезбјеђења РиТЕ Угљевик да врши редарску службу на овом скупу?

- Зашто нису могле присуствовати незадовољне старјешине које су допутовале с разних страна да изразе своје негодовање због нестатутарне припреме скупштине? Поготово што некима од њих није истекао мандат у органима и тијелима удружења.

- Ко је то правио сулуде процјене да се могу десити инциденти и да ће они који су ратовали против истог непријатеља насрнути једни на друге?

-  Ко је имао право да спријечи угледног и мудрог Владу Лукића, бившег предсједника Владе Републике Српске, такође официра и почасног члана овог удружења, да присуствује па и да се обрати скупу? Човјек који је давно прешао осамдесету запутио се из Бањалуке не очекујући толику количину суровости и примитивизма који ће му затворити врата организације којој он припада.

Од оних којима је онемогућен приступ скупштини чуо сам једноставно и логично објашњење:

„Организатори су већ у припреми скупштине водили рачуна ко би могао бити неугодан учесник и тако су саставили листу делегата. Плашили су се мудре ријечи, понеке информације више и било чега другог што би могло пореметити избор „новог руководства“. Било је врло важно да савјетник Предсједника Републике, дакле по вољи актуелне власти, буде по сваку цијену изабран као предсједник организације. Никакав противкандидат није долазио у обзир“.

Драги ратни другови, карте су дефинитивно откривене.

Политика је одавно разбила борачку организацију а, ево сад, и Организацију војних старјешина.

Никада вам није требало већа слога и јединствена организација као данас. Не дозволите да вас ни једна политичка странка или појединац потчине само зато што су политички или финансијски моћни. Политика је још 1993. године, већ у почетној фази формирања борачке организације, наметнула начин организовања по својој мјери. Све власти, од тада до данас, држе вас као таоце, беспомоћне и неутицајне.

Сјетите се савјета легендарног и слободоумног команданта генерала Славка Лисице који је за живота рекао да је формирање борачке организације „лоповско“ дјело у коме се најмање питао борачки састав.

Њагов став је био да формирање по територијалном принципу и по радним организацијама није  добро и да се морате организовати по припадности ратним јединицама што је искуство Хрватске и Федерације БиХ. Тако се међусобно боље познајете и имате квалитетнији приступ у бирању оних који ће вас представљати. Управо због тог недостатка, територијално организовање је идеално за политичка мешетарења и снажнији утицај оних који су у рату мало или никако учествовали. 

Ви у рат нисте кренули и борили се као припадници мјесних заједница и општина. Били сте мобилисани у ратне јединице и устројени по свим начелима савремених војски. Наставите борбу за бољи друштвени положај јединствени, раме уз раме, као што сте и ратовали. Скупа борци и старјешине у јединственој организацији.

Само је то начин борбе којом се можете одупријети политичком мешетарењу - наводи потпредсјендик ДНС-а Радислав Јовичић.

(БН)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Па

19.07.2021 15:18

Ова власт је заробола све сто се дало!! Зло невидјено папкеее покупивала потковала покралаа отелаакоје лтребеее китумпиранист за Гинисааа!!!а 16и дрскости исилиии се изнад законаа а избире претворила у фарсу народ разбилаа малим партијама и прдлетацима папцима поткивyним злоо невидјено све урусилиии!!! Злоупо

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.07.2021 15:24

Коме је овај адвокат? Борцима - борачкој организацији, ветеранима - њиховој организацији, старјешинама официрима протеклог рата или само једној групи од њих. Видим да су подијељени у 4,5 група. Да ли их овај адвокат жели још мало уситнити или шта? Овај је био и министар МУП РС па којој он организацији припада? Има и МПП своје ветеране. Коме, реци нам? Колико си странака промјенио то нам није битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зц

19.07.2021 15:42

Није промијенио ниједну странку, ДНС је прва странка у којој је члан и то од септембра прошле године...

Name

Ало

19.07.2021 15:45

Ако неко каже шта не ваља онда је као нечији адвокат? Док је Рађа био Министар полиција је и имала неки ред...

Name

Ре Ало

19.07.2021 16:38

Наш Рађа увео реда у финансијске токове ТЕ Угљевик, купио нашој полицији аута и висе него сто треба све из федерације, направио десетак радара од по 140 000 марака (10%) а да непричамо која је кривична дијела урадио док је био у СИПИ све да би заштитио Додиков криминал, и да никада није био ни у једној странци а поштен је као Ал Капоне.

Name

Ре А

19.07.2021 17:18

Он је адвокат групе старјешина која је хтјела да опозицију уведе у Организацију старјешина Војске Републике Српске и то управо ДНС. Чуди ме да је насјео на измишљотине неког Гојковића, који је себе видио као новог Председника ОСТА ВРС. Одговорно тврдим да је изборна сједница одржана без имало утицаја позиције или опозиције и да нашу Организацију не интересује политика већ статус борачке популације и заштита Републике Српске. Доказ за то су и двије одржане научне конференције, једна о улози старјешина у одбрани Републике Српске и друга Сребреница стварност и манипулације. Управо опозиција на челу са СДС-ом је 2004 године усвојила срамни Извјештај о догађајима у и око Сребренице, а 2005 године укинула Војску Републике Српске и формирала Оружане снаге БиХ.

Name

Ђуро

19.07.2021 20:18

Јес, јес... био је ред... Као онда кад је покушао натјерати комисију за набавку Моторола полицији од једног испоручиоца који се први пут појавио, а онда кад нико нормалан није хтио да се потпише на то и лежи умјесто њега, онда он потписао лично да се 100% авансно плати 300000 КМ тој фантомској фирми. Чим су легле паре, фирма угашена и адио мотороле, адио паре... И сада опет има неке фирме, слично је уводио ред и у Угљевику... Само како успијевају избјећи прдекану, и за наше услове је превише...

Name

РЕ

19.07.2021 15:38

Борци требају оштро стати иза своји захтјева дати им ултиматум за ријешење борачки нагомилани животни проблема, јер са криминалцима сулудо је више преговорати било шта за борце у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.07.2021 16:32

Ако је ико мјеродаван да коментарисе овај догадјај онда је то Рађа. Пуна подршка!

Name

Безбедњак

19.07.2021 20:32

То су све отпадници бившег система једни и други а разлика је само у којој су пол.партији.Гојковић је социјалиста а Жупљанин СНСД од којег досије лежи код Баје у ладици.

Name

ААА

19.07.2021 15:52

Одлазеца власт хоце све да стави под контролу, да постави своје људе. Народ то види и народ им не вјерује, само лицну корист гледају. Пуна подрска господине Јовицицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

19.07.2021 15:54

За десет дана додик мозе рјесити проблеме бораца. Има вецину својих послусника у скупстини и све могу изгласат али неце. Њему је рат био брат а борци само нек идаље гласају за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

19.07.2021 15:55

Прво да се захвалим др Јовичићу на објашњењу шта се десило у Угљевику.Ко хоће да реално сагледа све му је јасно да је власт по сваку цијену прогурала Жупљанина који је човјек режима.Као на овај начин и сличним подвалама че се спасити губитка власти на сљедечим изборима, а та власт мора отици и тако че бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

19.07.2021 15:59

Најбољи министар у задњих 20 година. Прави официр који је поштовао своје полицајце. Школован, професионалан и са гардом министра полиције....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

19.07.2021 16:02

Засто неки људи нису пустени на скупстину? Нек ми неко то објасни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2021 21:12

Нису се вакцинисали

Name

Курир В чете

19.07.2021 16:02

Браво Јовичићу, један сте од ријетких који свакодневно указује да нас власт цијепа по свим шавовима. Дошли су на ред и старјешине. Само наставите тако, да указујете,јер Ваш ауторитет сваки дан расте на политичком небу Републике Српске. Увелико то препознају часни и поштени људи, којима и Ви припадате. Промјене су све ближе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1958

19.07.2021 17:20

Јовициц је частан и поштен што се не би могло реци за страначког му шефа. Давно је се погрешило,у старту,формирањем разноразних удрузења,уситнили ,тако да властодршци лакше манипулису саборацком популацијом. Тешко исправљиво.

Name

Бас тако

19.07.2021 16:04

Докле овако Радја? До кад да нас понижава ова власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2021 16:07

Свака част на истрајности овога човјека који већ мјесецима говори о злоупотреби нас бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који борци

19.07.2021 16:35

ОНИ КОЈИ СЕ ПРОДАШЕ ЗА 60марака,ја бораца и гована!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2021 21:13

Тако је

Name

Суки

19.07.2021 16:39

Браво год. Јовицицу борци су уз вас. Вријеме је да се са вама додје до значајнијих промјена. Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

19.07.2021 17:43

Браво господине Јовичићу, све написано како треба и како јесте, али... Нажалост стварност је та да смо то ми, такви какви јесмо, никакви...а себе знамо називати,, небеским Српским народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

19.07.2021 18:00

ПА ВАЉДА ЈЕ ОГРОМАН БРОЈ ОФИЦИРА ПАМЕТАН, ЧЕСТИТ И БЕЗ ОБЗИРА НА ЈОШ ЈЕДНУ ЊИХОВУ ПРЕВАРУ СПРЕМАН НА ПРОМЈЕНЕ ИНАЧЕ РАДЕ ПРОТИВ СЕБЕ, СВОЈИХ ПОТОМАКА, САБОРАЦА И ПОГИНУЛИХ И РАЊЕНИХ ПАТРИОТА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2021 21:15

Ма какви су они борци кад се не могу за себе изборит како би се тек за народ борили

Name

Вп

19.07.2021 19:37

Тако је гос. Јовицицу, вјерујемо у вас И ако бог да до нових промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјомла

19.07.2021 19:45

А јеси и ти изабрао странку свака ти цаст,ако си пистен одмах напусти ту странку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.07.2021 06:39

А мислиш на шефа странке. Чека га Фоча.Ојадио је много. А још силан, ногама врата отвара.

Name

Дп

19.07.2021 19:48

Свако добро Јовицицу, тако и треба, борите се за борце РС, као сто сте и сами били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2021 22:51

Он нема везе са официрима

Name

Ре

19.07.2021 22:58

Нигдје везеее