Poziv borcima i oficirima da se odupru mešetarenju

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić obratio se borcima, straješinama kojima predlaže da se ujedine i organizuju po pripadnosti ratnim jeidnicama.

Republika Srpska 19.07.2021 | 16:37
Poziv borcima i oficirima da se odupru mešetarenju

- Poštovani borci i starješine, dragi ratni drugovi,

Posljednja dešavanja u vezi sa nelegalnom i  nelegitimnom Izbornom skupštinom Organizacije vojnih starješina Republike Srpske, održanom u Ugljeviku, samo su potvrdila ono što sam ranije predvidio i javno saopštio.

Кorisno je da ste, zahvaljujući slobodnim medijima i prisustvu kamera, bili u prilici da vidite nepotrebno pojačane bezbjednosne mjere uz angažovanje pripadnika MUP-a. Кao da je riječ o skupu visokog rizika. Vjerujem da ste se i vi, kao i gledaoci pred malim ekranima, suočili s brojnim  pitanjima:

- Кo to, i od koga, štiti učesnike ove izborne skupštine i ko stoji iza tako snažnih mjera obezbijeđenja?

- Кoliko je aktuelna vlast bila upletena u ovaj događaj s obzirom na prisustvo policije?

- Po kom osnovu je angažovana Služba obezbjeđenja RiTE Ugljevik da vrši redarsku službu na ovom skupu?

- Zašto nisu mogle prisustvovati nezadovoljne starješine koje su doputovale s raznih strana da izraze svoje negodovanje zbog nestatutarne pripreme skupštine? Pogotovo što nekima od njih nije istekao mandat u organima i tijelima udruženja.

- Кo je to pravio sulude procjene da se mogu desiti incidenti i da će oni koji su ratovali protiv istog neprijatelja nasrnuti jedni na druge?

-  Кo je imao pravo da spriječi uglednog i mudrog Vladu Lukića, bivšeg predsjednika Vlade Republike Srpske, takođe oficira i počasnog člana ovog udruženja, da prisustvuje pa i da se obrati skupu? Čovjek koji je davno prešao osamdesetu zaputio se iz Banjaluke ne očekujući toliku količinu surovosti i primitivizma koji će mu zatvoriti vrata organizacije kojoj on pripada.

Od onih kojima je onemogućen pristup skupštini čuo sam jednostavno i logično objašnjenje:

„Organizatori su već u pripremi skupštine vodili računa ko bi mogao biti neugodan učesnik i tako su sastavili listu delegata. Plašili su se mudre riječi, poneke informacije više i bilo čega drugog što bi moglo poremetiti izbor „novog rukovodstva“. Bilo je vrlo važno da savjetnik Predsjednika Republike, dakle po volji aktuelne vlasti, bude po svaku cijenu izabran kao predsjednik organizacije. Nikakav protivkandidat nije dolazio u obzir“.

Dragi ratni drugovi, karte su definitivno otkrivene.

Politika je odavno razbila boračku organizaciju a, evo sad, i Organizaciju vojnih starješina.

Nikada vam nije trebalo veća sloga i jedinstvena organizacija kao danas. Ne dozvolite da vas ni jedna politička stranka ili pojedinac potčine samo zato što su politički ili finansijski moćni. Politika je još 1993. godine, već u početnoj fazi formiranja boračke organizacije, nametnula način organizovanja po svojoj mjeri. Sve vlasti, od tada do danas, drže vas kao taoce, bespomoćne i neuticajne.

Sjetite se savjeta legendarnog i slobodoumnog komandanta generala Slavka Lisice koji je za života rekao da je formiranje boračke organizacije „lopovsko“ djelo u kome se najmanje pitao borački sastav.

Njagov stav je bio da formiranje po teritorijalnom principu i po radnim organizacijama nije  dobro i da se morate organizovati po pripadnosti ratnim jedinicama što je iskustvo Hrvatske i Federacije BiH. Tako se međusobno bolje poznajete i imate kvalitetniji pristup u biranju onih koji će vas predstavljati. Upravo zbog tog nedostatka, teritorijalno organizovanje je idealno za politička mešetarenja i snažniji uticaj onih koji su u ratu malo ili nikako učestvovali. 

Vi u rat niste krenuli i borili se kao pripadnici mjesnih zajednica i opština. Bili ste mobilisani u ratne jedinice i ustrojeni po svim načelima savremenih vojski. Nastavite borbu za bolji društveni položaj jedinstveni, rame uz rame, kao što ste i ratovali. Skupa borci i starješine u jedinstvenoj organizaciji.

Samo je to način borbe kojom se možete oduprijeti političkom mešetarenju - navodi potpredsjendik DNS-a Radislav Jovičić.

(BN)

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Pa

19.07.2021 15:18

Ova vlast je zarobola sve sto se dalo!! Zlo nevidjeno papkeee pokupivala potkovala pokralaa otelaakoje ltrebeee kitumpiranist za Ginisaaa!!!a 16i drskosti isiliii se iznad zakonaa a izbire pretvorila u farsu narod razbilaa malim partijama i prdletacima papcima potkivynim zloo nevidjeno sve urusiliii!!! Zloupo

ODGOVORITE
Name

А

19.07.2021 15:24

Коме је овај адвокат? Борцима - борачкој организацији, ветеранима - њиховој организацији, старјешинама официрима протеклог рата или само једној групи од њих. Видим да су подијељени у 4,5 група. Да ли их овај адвокат жели још мало уситнити или шта? Овај је био и министар МУП РС па којој он организацији припада? Има и МПП своје ветеране. Коме, реци нам? Колико си странака промјенио то нам није битно.

ODGOVORITE
Name

Zc

19.07.2021 15:42

Nije promijenio nijednu stranku, DNS je prva stranka u kojoj je član i to od septembra prošle godine...

Name

Ало

19.07.2021 15:45

Ако неко каже шта не ваља онда је као нечији адвокат? Док је Рађа био Министар полиција је и имала неки ред...

Name

Re Alo

19.07.2021 16:38

Naš Rađa uveo reda u finansijske tokove TE Ugljevik, kupio našoj policiji auta i vise nego sto treba sve iz federacije, napravio desetak radara od po 140 000 maraka (10%) a da nepričamo koja je krivična dijela uradio dok je bio u SIPI sve da bi zaštitio Dodikov kriminal, i da nikada nije bio ni u jednoj stranci a pošten je kao Al Kapone.

Name

Re A

19.07.2021 17:18

On je advokat grupe starješina koja je htjela da opoziciju uvede u Organizaciju starješina Vojske Republike Srpske i to upravo DNS. Čudi me da je nasjeo na izmišljotine nekog Gojkovića, koji je sebe vidio kao novog Predsednika OSTA VRS. Odgovorno tvrdim da je izborna sjednica održana bez imalo uticaja pozicije ili opozicije i da našu Organizaciju ne interesuje politika već status boračke populacije i zaštita Republike Srpske. Dokaz za to su i dvije održane naučne konferencije, jedna o ulozi starješina u odbrani Republike Srpske i druga Srebrenica stvarnost i manipulacije. Upravo opozicija na čelu sa SDS-om je 2004 godine usvojila sramni Izvještaj o događajima u i oko Srebrenice, a 2005 godine ukinula Vojsku Republike Srpske i formirala Oružane snage BiH.

Name

Đuro

19.07.2021 20:18

Јес, јес... био је ред... Као онда кад је покушао натјерати комисију за набавку Моторола полицији од једног испоручиоца који се први пут појавио, а онда кад нико нормалан није хтио да се потпише на то и лежи умјесто њега, онда он потписао лично да се 100% авансно плати 300000 КМ тој фантомској фирми. Чим су легле паре, фирма угашена и адио мотороле, адио паре... И сада опет има неке фирме, слично је уводио ред и у Угљевику... Само како успијевају избјећи прдекану, и за наше услове је превише...

Name

RE

19.07.2021 15:38

Borci trebaju oštro stati iza svoji zahtjeva dati im ultimatum za riješenje borački nagomilani životni problema, jer sa kriminalcima suludo je više pregovorati bilo šta za borce u RS.

ODGOVORITE
Name

Marko

19.07.2021 16:32

Ako je iko mjerodavan da komentarise ovaj dogadjaj onda je to Rađa. Puna podrška!

Name

Bezbednjak

19.07.2021 20:32

To su sve otpadnici bivšeg sistema jedni i drugi a razlika je samo u kojoj su pol.partiji.Gojković je socijalista a Župljanin SNSD od kojeg dosije leži kod Baje u ladici.

Name

AAA

19.07.2021 15:52

Odlazeca vlast hoce sve da stavi pod kontrolu, da postavi svoje ljude. Narod to vidi i narod im ne vjeruje, samo licnu korist gledaju. Puna podrska gospodine Jovicicu!

ODGOVORITE
Name

yoki

19.07.2021 15:54

Za deset dana dodik moze rjesiti probleme boraca. Ima vecinu svojih poslusnika u skupstini i sve mogu izglasat ali nece. Njemu je rat bio brat a borci samo nek idalje glasaju za njega.

ODGOVORITE
Name

Dušan

19.07.2021 15:55

Prvo da se zahvalim dr Jovičiću na objašnjenju šta se desilo u Ugljeviku.Ko hoće da realno sagleda sve mu je jasno da je vlast po svaku cijenu progurala Župljanina koji je čovjek režima.Kao na ovaj način i sličnim podvalama če se spasiti gubitka vlasti na sljedečim izborima, a ta vlast mora otici i tako če biti.

ODGOVORITE
Name

Milicionar

19.07.2021 15:59

Najbolji ministar u zadnjih 20 godina. Pravi oficir koji je poštovao svoje policajce. Školovan, profesionalan i sa gardom ministra policije....

ODGOVORITE
Name

Lazar

19.07.2021 16:02

Zasto neki ljudi nisu pusteni na skupstinu? Nek mi neko to objasni!

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2021 21:12

Nisu se vakcinisali

Name

Kurir V čete

19.07.2021 16:02

Bravo Jovičiću, jedan ste od rijetkih koji svakodnevno ukazuje da nas vlast cijepa po svim šavovima. Došli su na red i starješine. Samo nastavite tako, da ukazujete,jer Vaš autoritet svaki dan raste na političkom nebu Republike Srpske. Uveliko to prepoznaju časni i pošteni ljudi, kojima i Vi pripadate. Promjene su sve bliže.

ODGOVORITE
Name

1958

19.07.2021 17:20

Jovicic je častan i pošten što se ne bi moglo reci za stranačkog mu šefa. Davno je se pogrešilo,u startu,formiranjem raznoraznih udruzenja,usitnili ,tako da vlastodršci lakše manipulisu saborackom populacijom. Teško ispravljivo.

Name

Bas tako

19.07.2021 16:04

Dokle ovako Radja? Do kad da nas ponižava ova vlast

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2021 16:07

Svaka čast na istrajnosti ovoga čovjeka koji već mjesecima govori o zloupotrebi nas boraca.

ODGOVORITE
Name

Koji borci

19.07.2021 16:35

ONI KOJI SE PRODAŠE ZA 60maraka,ja boraca i govana!

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2021 21:13

Tako je

Name

Suki

19.07.2021 16:39

Bravo god. Jovicicu borci su uz vas. Vrijeme je da se sa vama dodje do značajnijih promjena. Samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

Idealno

19.07.2021 17:43

Bravo gospodine Jovičiću, sve napisano kako treba i kako jeste, ali... Nažalost stvarnost je ta da smo to mi, takvi kakvi jesmo, nikakvi...a sebe znamo nazivati,, nebeskim Srpskim narodom.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

19.07.2021 18:00

PA VALJDA JE OGROMAN BROJ OFICIRA PAMETAN, ČESTIT I BEZ OBZIRA NA JOŠ JEDNU NJIHOVU PREVARU SPREMAN NA PROMJENE INAČE RADE PROTIV SEBE, SVOJIH POTOMAKA, SABORACA I POGINULIH I RANJENIH PATRIOTA....

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2021 21:15

Ma kakvi su oni borci kad se ne mogu za sebe izborit kako bi se tek za narod borili

Name

Vp

19.07.2021 19:37

Tako je gos. Jovicicu, vjerujemo u vas I ako bog da do novih promjena.

ODGOVORITE
Name

Djomla

19.07.2021 19:45

A jesi i ti izabrao stranku svaka ti cast,ako si pisten odmah napusti tu stranku.

ODGOVORITE
Name

re

20.07.2021 06:39

A misliš na šefa stranke. Čeka ga Foča.Ojadio je mnogo. A još silan, nogama vrata otvara.

Name

Dp

19.07.2021 19:48

Svako dobro Jovicicu, tako i treba, borite se za borce RS, kao sto ste i sami bili.

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2021 22:51

On nema veze sa oficirima

Name

Re

19.07.2021 22:58

Nigdje vezeee