Хамилтон "преживио" удес и побиједио на Силверстону

Фантастична трка на Силверстону за Велику награду Велике Британије завршена је побједом Луиса Хамилтона и то побједом коју би било тешко режирати и у филмовима.

Остали спортови 18.07.2021 | 18:45
Хамилтон "преживио" удес и побиједио на Силверстону

Луис Хамилтон је на невјероватан начин победио на трци за ВН Велике Британије у Силверстону.

Послије инцидента у најбржој кривини у шампионату у ком је дошло до контакта предњег лијевог точка Хамилтона и задњег десног Ферстапена, Макс је у језивом инциденту ударио у заштитну баријеру и за њега је трка била завршена.

Сам је напустио возило и касније превезен у болницу на додатне прегледе, па како је и сам Кристијан Хорнер рекао имао је много среће да не буде теже повријеђен.

Хамилтон је зарадио десет секунди казне, што је одрадио у 28. кругу на замјени пнеуматика и на писту се вратио као петопласирани возач.

Дакле, трка је заустављена у 4. кругу након стравичног инцидента, услиједиле су црвене заставе и обустава трке, па је на рестарту Шарл Леклер имао водећу позицију и успео да је сачува након поновног старта.

У 45. кругу Хамилтон је заостајао са Леклером око четрири секунде, у том тренутку је питао свој тим преко радио везе да ли може да га стигне, добио је потврдан одговор јер је возио у невјероватном риотму. Управо се то догодило, ишапо је позицију по позицију, са пете се пробио на другу, а онда је у самој завршници успио да заобиђе Леклера.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар