Hamilton "preživio" udes i pobijedio na Silverstonu

Fantastična trka na Silverstonu za Veliku nagradu Velike Britanije završena je pobjedom Luisa Hamiltona i to pobjedom koju bi bilo teško režirati i u filmovima.

Ostali sportovi 18.07.2021 | 18:45
Hamilton "preživio" udes i pobijedio na Silverstonu

Luis Hamilton je na nevjerovatan način pobedio na trci za VN Velike Britanije u Silverstonu.

Poslije incidenta u najbržoj krivini u šampionatu u kom je došlo do kontakta prednjeg lijevog točka Hamiltona i zadnjeg desnog Ferstapena, Maks je u jezivom incidentu udario u zaštitnu barijeru i za njega je trka bila završena.

Sam je napustio vozilo i kasnije prevezen u bolnicu na dodatne preglede, pa kako je i sam Kristijan Horner rekao imao je mnogo sreće da ne bude teže povrijeđen.

Hamilton je zaradio deset sekundi kazne, što je odradio u 28. krugu na zamjeni pneumatika i na pistu se vratio kao petoplasirani vozač.

Dakle, trka je zaustavljena u 4. krugu nakon stravičnog incidenta, uslijedile su crvene zastave i obustava trke, pa je na restartu Šarl Lekler imao vodeću poziciju i uspeo da je sačuva nakon ponovnog starta.

U 45. krugu Hamilton je zaostajao sa Leklerom oko četriri sekunde, u tom trenutku je pitao svoj tim preko radio veze da li može da ga stigne, dobio je potvrdan odgovor jer je vozio u nevjerovatnom riotmu. Upravo se to dogodilo, išapo je poziciju po poziciju, sa pete se probio na drugu, a onda je u samoj završnici uspio da zaobiđe Leklera.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar