Звезда пропустила шансу: Војводина однијела бод

Фудбалери Црвене звезде и Војводине ремизирали су без голова (0:0) у дерби мечу првог кола Суперлиге Србије.

Спорт 16.07.2021 | 22:24
Звезда пропустила шансу: Војводина однијела бод

Актуелни шампион је први пут кикснуо у домаћем шампионату на "Маракани" још од октобра прошле године, када је ремизирао са Јавором.

Дејан Станковић је пружио прилику за деби Александру Драговићу, те повратнику Ненаду Крстичићу, док су ван протокола остали Дегенек, Гобељић и Вукановић.

Црвено-бели су доминирали мање-више током читавог сусрета, а најбоље шансе пропустили су Бен, две, као и резервиста Павков у финишу.

Гости из Новог Сада су у неколико наврата после контранапада и центаршутева могли да потпуно шокирају ривала, међутим, остало је нерешено.

Треба рећи и да је Звезда прекинула победнички низ против Војводине, који је трајао чак 14 утакмица.

Домаћи су током читавог првог полувремена имали иницијативу, међутим, праве шансе су све до финиша изостале.

Већ након неколико минута било је јасно да ће Војводина своје прилике тражити из контранапада, а да ће им фокус пре свега бити на дисциплинованој одбрани.

Најбољу шансу из једне такве ситуације имали су Мркаић и Цуцин, али је Борјан, уз малу дозу несигурности, успео да одбрани.

Последњих 15 минута првог полувремена у потпуности су припали Звезди, а најближи поготку је био Ел Фарду Бен у 43. минуту, када је успео да се избори за шут у великој гужви. Ипак, статива се испречила.

Претили су у тим моментима и Катаи и Иванић, али су Новосађани успели на паузу да оду без примљеног гола.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар