Zvezda propustila šansu: Vojvodina odnijela bod

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0:0) u derbi meču prvog kola Superlige Srbije.

Sport 16.07.2021 | 22:24
Zvezda propustila šansu: Vojvodina odnijela bod

Aktuelni šampion je prvi put kiksnuo u domaćem šampionatu na "Marakani" još od oktobra prošle godine, kada je remizirao sa Javorom.

Dejan Stanković je pružio priliku za debi Aleksandru Dragoviću, te povratniku Nenadu Krstičiću, dok su van protokola ostali Degenek, Gobeljić i Vukanović.

Crveno-beli su dominirali manje-više tokom čitavog susreta, a najbolje šanse propustili su Ben, dve, kao i rezervista Pavkov u finišu.

Gosti iz Novog Sada su u nekoliko navrata posle kontranapada i centaršuteva mogli da potpuno šokiraju rivala, međutim, ostalo je nerešeno.

Treba reći i da je Zvezda prekinula pobednički niz protiv Vojvodine, koji je trajao čak 14 utakmica.

Domaći su tokom čitavog prvog poluvremena imali inicijativu, međutim, prave šanse su sve do finiša izostale.

Već nakon nekoliko minuta bilo je jasno da će Vojvodina svoje prilike tražiti iz kontranapada, a da će im fokus pre svega biti na disciplinovanoj odbrani.

Najbolju šansu iz jedne takve situacije imali su Mrkaić i Cucin, ali je Borjan, uz malu dozu nesigurnosti, uspeo da odbrani.

Poslednjih 15 minuta prvog poluvremena u potpunosti su pripali Zvezdi, a najbliži pogotku je bio El Fardu Ben u 43. minutu, kada je uspeo da se izbori za šut u velikoj gužvi. Ipak, stativa se isprečila.

Pretili su u tim momentima i Katai i Ivanić, ali su Novosađani uspeli na pauzu da odu bez primljenog gola.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar