Директор полиције не зна за бомбу на ушћу Црквене

Полицијски службеници су 10. јула када је пронађена ручна бомба, обезбједили лице мјеста. Бомба је уклоњена дан касније. Да ли је обављен увиђај, односно, шта је утврђено  – министар и директор полиције не знају.

Република Српска 16.07.2021 | 14:28
Директор полиције не зна за бомбу на ушћу Црквене

Чланови Удружења грађана ''Пут правде''  данас су  поднијели кривичну пријаву због бомбе код ''Давидовог срца'' која је пронађена претходног викенда. Питају да ли ће и ова кривична пријава заврштити у ''Одјелу за заташкавање'' или у ''Одјелу не радимо ништа''? Поручују да остављање бомбе доживљавају као пријетње и питају шта могу очекивати сљедеће?

Још једна кривична пријава против НН лица данас је поднесена у Окружно јавно тужилаштво. Пријаву су поднијели чланови Удружења грађана ''Пут правде'' због недавно пронађене бомбе на ушћу Црквене у непосредној близини обиљежја ''Давидово срце''. Да ли је бомба подметнута или се појавила задесно? Питања су на која чланови ''Правде за Давида'' до данас нису добили одговоре.

''Опет МУП РС покушава заташкати да је постојала бомба, нико се не оглашава.Да је бомба била испред предсједника Палате или Владе то би била ударна вијест. Два дана бомба стоји у центру Града, Цивилна заштита не ради, не излази Антитерористичка јединица  да се уради увиђај, ми да нисмо то видјели и пријавили медијима за то се не би ни сазнало, све се заташкава као и убиство Давида Драгичевића'' -  каже члан УГ ''Пут правде'' Софија Грмуша.

Чланови Удружења ''Пут правде'' и групе ''Правда за Давида'' тврде да се не осјећају безбједно. Питају шта је сљедеће?

''Да није можда бомба под нечије од наших возила? Само постављамо оправдано питање, али ваљда би то питање требало да поставе људи из Полиције и Тужилаштва, поготово јер смо се ми њима обраћали небројано пута. Требали би по службеној дужности реагују, али не они се праве као да се ништа не дешава'', члан УГ ''Пут правде'' Озрен Пердув.

Полицијски службеници су 10. јула када је пронађена ручна бомба, обезбједили лице мјеста. Бомба је уклоњена дан касније. Да ли је обављен увиђај, односно, шта је утврђено – министар и директор полиције не знају.

''Искрено речено ја уопште немам податак да је нађена та експлозивна направа, био сам на годишењем одмору'', каже директор Полиције РС Синиша Кострешевић.

''Видјећемо да ли се ради о правој бомби, прво то да утврдимо. Да ли може да експлодира или не, има разних врста експлозивних средстава. Вјештачење ће показати да ли је то то, па ћемо даље радити по том питању. Имамо видео надзоре, исконтролисаћемо то, све видео надзоре'', каже министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Истрага убиства Давида Драгичевића је у току је и сада је води државно тужилаштво, након што је преузело случај од ОЈТ Бањалука које за три године није урадило ништа.

Ликач каже да му је драго што је Тужилаштво БиХ преузело тај случај.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Па неце ваљда..

16.07.2021 12:57

..свој свога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

16.07.2021 13:08

Па јел посао директора да то зна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дејане

16.07.2021 17:09

Па он зна, како је лијепо лагао око нерада и истраге убиства Давида , само код нас може тако .

Name

Ре

16.07.2021 17:32

Па он је поставио, није директор као сто су некад били, ово је све нека сељацка необразована стока којој је мјесто на њиви, цуј директор, сељацина.

Name

Дејан

16.07.2021 18:12

Знас ли ти оупсте ко је директор?

Name

Аман Јараби

16.07.2021 13:23

Била пластична, Дјеца се играла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.07.2021 13:45

зар морају баш све знати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.07.2021 17:40

Јел морају сваки мјесец плату примати?

Name

Кад крмци занијеме

16.07.2021 18:44

Хахаха, питају висковица, па боље да су питали пањеве у парку Младен Стојановиц, они висе знају од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

16.07.2021 20:37

Није директор да несто ради и зна,поставио га газда и мора знати само ста газди одговара.

ОДГОВОРИТЕ