Direktor policije ne zna za bombu na ušću Crkvene

Policijski službenici su 10. jula kada je pronađena ručna bomba, obezbjedili lice mjesta. Bomba je uklonjena dan kasnije. Da li je obavljen uviđaj, odnosno, šta je utvrđeno  – ministar i direktor policije ne znaju.

Republika Srpska 16.07.2021 | 14:28
Direktor policije ne zna za bombu na ušću Crkvene

Članovi Udruženja građana ''Put pravde''  danas su  podnijeli krivičnu prijavu zbog bombe kod ''Davidovog srca'' koja je pronađena prethodnog vikenda. Pitaju da li će i ova krivična prijava završtiti u ''Odjelu za zataškavanje'' ili u ''Odjelu ne radimo ništa''? Poručuju da ostavljanje bombe doživljavaju kao prijetnje i pitaju šta mogu očekivati sljedeće?

Još jedna krivična prijava protiv NN lica danas je podnesena u Okružno javno tužilaštvo. Prijavu su podnijeli članovi Udruženja građana ''Put pravde'' zbog nedavno pronađene bombe na ušću Crkvene u neposrednoj blizini obilježja ''Davidovo srce''. Da li je bomba podmetnuta ili se pojavila zadesno? Pitanja su na koja članovi ''Pravde za Davida'' do danas nisu dobili odgovore.

''Opet MUP RS pokušava zataškati da je postojala bomba, niko se ne oglašava.Da je bomba bila ispred predsjednika Palate ili Vlade to bi bila udarna vijest. Dva dana bomba stoji u centru Grada, Civilna zaštita ne radi, ne izlazi Antiteroristička jedinica  da se uradi uviđaj, mi da nismo to vidjeli i prijavili medijima za to se ne bi ni saznalo, sve se zataškava kao i ubistvo Davida Dragičevića'' -  kaže član UG ''Put pravde'' Sofija Grmuša.

Članovi Udruženja ''Put pravde'' i grupe ''Pravda za Davida'' tvrde da se ne osjećaju bezbjedno. Pitaju šta je sljedeće?

''Da nije možda bomba pod nečije od naših vozila? Samo postavljamo opravdano pitanje, ali valjda bi to pitanje trebalo da postave ljudi iz Policije i Tužilaštva, pogotovo jer smo se mi njima obraćali nebrojano puta. Trebali bi po službenoj dužnosti reaguju, ali ne oni se prave kao da se ništa ne dešava'', član UG ''Put pravde'' Ozren Perduv.

Policijski službenici su 10. jula kada je pronađena ručna bomba, obezbjedili lice mjesta. Bomba je uklonjena dan kasnije. Da li je obavljen uviđaj, odnosno, šta je utvrđeno – ministar i direktor policije ne znaju.

''Iskreno rečeno ja uopšte nemam podatak da je nađena ta eksplozivna naprava, bio sam na godišenjem odmoru'', kaže direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

''Vidjećemo da li se radi o pravoj bombi, prvo to da utvrdimo. Da li može da eksplodira ili ne, ima raznih vrsta eksplozivnih sredstava. Vještačenje će pokazati da li je to to, pa ćemo dalje raditi po tom pitanju. Imamo video nadzore, iskontrolisaćemo to, sve video nadzore'', kaže ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Istraga ubistva Davida Dragičevića je u toku je i sada je vodi državno tužilaštvo, nakon što je preuzelo slučaj od OJT Banjaluka koje za tri godine nije uradilo ništa.

Likač kaže da mu je drago što je Tužilaštvo BiH preuzelo taj slučaj.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pa nece valjda..

16.07.2021 12:57

..svoj svoga.

ODGOVORITE
Name

Dejan

16.07.2021 13:08

Pa jel posao direktora da to zna?

ODGOVORITE
Name

Re Dejane

16.07.2021 17:09

Pa on zna, kako je lijepo lagao oko nerada i istrage ubistva Davida , samo kod nas može tako .

Name

Re

16.07.2021 17:32

Pa on je postavio, nije direktor kao sto su nekad bili, ovo je sve neka seljacka neobrazovana stoka kojoj je mjesto na njivi, cuj direktor, seljacina.

Name

Dejan

16.07.2021 18:12

Znas li ti oupste ko je direktor?

Name

Aman Jarabi

16.07.2021 13:23

Bila plastična, Djeca se igrala.

ODGOVORITE
Name

Pa

16.07.2021 13:45

zar moraju baš sve znati?

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2021 17:40

Jel moraju svaki mjesec platu primati?

Name

Kad krmci zanijeme

16.07.2021 18:44

Hahaha, pitaju viskovica, pa bolje da su pitali panjeve u parku Mladen Stojanovic, oni vise znaju od njega.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

16.07.2021 20:37

Nije direktor da nesto radi i zna,postavio ga gazda i mora znati samo sta gazdi odgovara.

ODGOVORITE