Очекују нас обилне падавине све до понедјељка

- Хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење на обилне падавине од данас до понедјељка, 19. јула.

Република Српска 16.07.2021 | 11:24
Очекују нас обилне падавине све до понедјељка

Највише кише очекује се сутра и у недјељу, а укупна количина за цијели падавински период на сјеверу може бити и до 100 литара по метру квадратном, локално и више.

Најмање падавина предвиђа се за југ, углавном од 20 до 30 литара по метру квадратном.

"Бићемо под утицајем висинског циклона који ће бити присутан у Јадрану, биће и честих грмљавина и локалних непогода са локалним интензивним падавинама које потенцијално могу изазвати бујичне поплаве", наведено је у метеоролошком билтену.

Из Хидрометеоролошког завода Републике Српске упозоравају да су овакве временске прилике и обилне падавине потенцијално опасне због могућности појаве бујичних поплава усљед јаког интензитета падавина.

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зоран

16.07.2021 09:52

Ево већ данима се најављују непогоде и не вријеме и сад кад буду нека мјеста поплављена биће нисмо очекивали, канали, пропусти и одводи зацепљени. Исто као Прњаворски рибњак, коби се надао љета и врућина у Јулу и недостатка воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квазиметеорологија

16.07.2021 10:23

Хидрометеоролоски завод нема три цисте са памецу. Најавили су јос јутрос кису и захладјење и ??? Наравно ниста. Најлаксе је радити посао у коме мозете да гријесите до миле воље. Прогнозе које оне дају мозе боље радити било који појединац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРА ПЛАНИНУА

16.07.2021 12:30

САМО КОД НАС СЕ ПРОГНОЗЕ ВРЕМЕНА ДАЈУ ОДОКА,И МЕТЕОРОЛОЗИ НИКОМ НЕ ОДГОВСРАЈУ.У РАЗВИЈЕНИМ ЗЕМЉАМА МЕТЕОРОЛОЗИ СУ ДУЗНИ ДА ДАЈУ ПРЕЦИЗНЕ ПОДАТКЕ ЗБОГ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ,И У СЛУЦАЈУ ДАМЕТЕОРОЛОЗИ ДАЈУ НЕИСТИНИТЕ ПОДАТКЕ О КРЕТАЊУ ПАДАВИНА,ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ СВОЈА ОРАВА ОСТВАРУЈУ НА СУДУ ПРОТИВ МЕТЕОРОЛОСКИХ СЛУЗБИ У ЗЕМЉИ.

Name

Нела

16.07.2021 11:50

Бар киса да опере улице у БЛ. Вец мјесецима не пролазе цистерне и пераци. Зато имамо нових паркова и багера у леру. Град никад прљавији и поцео да лици на васар са оним пластицним цвијецем у Господској улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

16.07.2021 15:16

Штета цвијећа због најављене кише 200 литара по м2 ,цвијеће не може да се сири и напредује због овога екстрема ,и у таквој ситуацији це по нај прије добро проћи рибици и Криволовци .Посто це им са бајера бити лако доћи до плијена ,требали би припремити јаче куке посто це ту бити свега од телевизора,фриздера ,свиња и које какве све живе и неживе робе .Ово це бити добро за бескућнике да се докопају неке монтажне куће и да си рјесе животни проблем,а такви је у цијелом региону подоста,знаци увијек има спаса.Бити це свега у изобиљу само се треба добро припремити .