Očekuju nas obilne padavine sve do ponedjeljka

- Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje na obilne padavine od danas do ponedjeljka, 19. jula.

Republika Srpska 16.07.2021 | 11:24
Očekuju nas obilne padavine sve do ponedjeljka

Najviše kiše očekuje se sutra i u nedjelju, a ukupna količina za cijeli padavinski period na sjeveru može biti i do 100 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Najmanje padavina predviđa se za jug, uglavnom od 20 do 30 litara po metru kvadratnom.

"Bićemo pod uticajem visinskog ciklona koji će biti prisutan u Jadranu, biće i čestih grmljavina i lokalnih nepogoda sa lokalnim intenzivnim padavinama koje potencijalno mogu izazvati bujične poplave", navedeno je u meteorološkom biltenu.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske upozoravaju da su ovakve vremenske prilike i obilne padavine potencijalno opasne zbog mogućnosti pojave bujičnih poplava usljed jakog intenziteta padavina.

(Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zoran

16.07.2021 09:52

Evo već danima se najavljuju nepogode i ne vrijeme i sad kad budu neka mjesta poplavljena biće nismo očekivali, kanali, propusti i odvodi zacepljeni. Isto kao Prnjavorski ribnjak, kobi se nadao ljeta i vrućina u Julu i nedostatka vode.

ODGOVORITE
Name

Kvazimeteorologija

16.07.2021 10:23

Hidrometeoroloski zavod nema tri ciste sa pamecu. Najavili su jos jutros kisu i zahladjenje i ??? Naravno nista. Najlakse je raditi posao u kome mozete da grijesite do mile volje. Prognoze koje one daju moze bolje raditi bilo koji pojedinac.

ODGOVORITE
Name

STARA PLANINUA

16.07.2021 12:30

SAMO KOD NAS SE PROGNOZE VREMENA DAJU ODOKA,I METEOROLOZI NIKOM NE ODGOVSRAJU.U RAZVIJENIM ZEMLJAMA METEOROLOZI SU DUZNI DA DAJU PRECIZNE PODATKE ZBOG POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE,I U SLUCAJU DAMETEOROLOZI DAJU NEISTINITE PODATKE O KRETANJU PADAVINA,POLJOPRIVREDNICI SVOJA ORAVA OSTVARUJU NA SUDU PROTIV METEOROLOSKIH SLUZBI U ZEMLJI.

Name

Nela

16.07.2021 11:50

Bar kisa da opere ulice u BL. Vec mjesecima ne prolaze cisterne i peraci. Zato imamo novih parkova i bagera u leru. Grad nikad prljaviji i poceo da lici na vasar sa onim plasticnim cvijecem u Gospodskoj ulici.

ODGOVORITE
Name

janko

16.07.2021 15:16

Šteta cvijeća zbog najavljene kiše 200 litara po m2 ,cvijeće ne može da se siri i napreduje zbog ovoga ekstrema ,i u takvoj situaciji ce po naj prije dobro proći ribici i Krivolovci .Posto ce im sa bajera biti lako doći do plijena ,trebali bi pripremiti jače kuke posto ce tu biti svega od televizora,frizdera ,svinja i koje kakve sve žive i nežive robe .Ovo ce biti dobro za beskućnike da se dokopaju neke montažne kuće i da si rjese životni problem,a takvi je u cijelom regionu podosta,znaci uvijek ima spasa.Biti ce svega u izobilju samo se treba dobro pripremiti .