Новалић је био упућен у детаље набавке респиратора

Тужилац Џермин Пашић је на данашњем рочишту изводио низ материјалних доказа с циљем поткрепљивања тврдње да је оптужени Фикрет Хоџић све вријеме обавјештавао првооптуженог Фадила Новалића о процесу и детаљима набавке респиратора из Кине за потребе Владе ФБиХ.

Босна и Херцеговина 14.07.2021 | 14:39
Новалић је био упућен у детаље набавке респиратора

С телефона Фикрета Хоџића је изузета фотографија на којој се види штампана преписка, како Тужилаштво наводи, премијера Новалића и власника Сребрене малине Хоџића који је уговарао куповину. Они су почетком априла потписали уговор за набавку 100 респиратора, међутим произвођач није успио испоштовати вријеме испоруке, због чега је уговор раскинут.

Након тога, средином априла, договара се нова набавка, а 14. априла Новалић и Хоџић имају комуникацију.

"Премијеру, требао би ми само Солак дати анекс уговора око оне ситуације с промјеном произвођача и кашњењем које није до нас", написао је наводно Хоџић.

Новалић на ово није одговорио, али је нешто касније написао: "Како се оно одвија, витеже?". На то Хоџић одговара: "Добро, немојте се бринути, ја сам обећао, а уговор смо привели крају. Писао сам вам за анекс". Сутрадан добија одговор од премијера: "То је урађено".

Овом преписком Тужилаштво доказује да оптужени јесу заједно координисали набавку и да је Новалић био упућен у детаље. Међутим, одбрана тврди да доказ није аутентичан јер се из фотографије не може знати да је ријеч о вјеродостојној Вибер комуникацији и да се иза назива контакта "Фадил Новалић" заиста налази његов број телефона.

Тужилац Пашић наглашава да је овај доказ изузет у форми фотографије, а не преписке приликом вјештачења телефона и да не постоји у форми сцреенсхота разговора, јер су "многи докази брисани".

(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Амир

14.07.2021 13:05

Ма није Новалич ништа знао. Једино што зна је узети паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.07.2021 15:32

Ста је са зељковицем,стевандицем,дјаицем,сареницем и диспецерем?

Name

Ре Борац

14.07.2021 21:02

Додати и набавку респиратора од стране ФЗО …

Name

Немас два мартинија

14.07.2021 13:22

Како се Висковиц препао кад је поцело хапсење па он због болнице саторске хтеде оставку поднети ал на брзину сатор вратисе уговор раскинусе и лоповију сакрисе.А био је уцвикао,милионе за сатор и нема опреме касни,плус авионски скупи превоз да је не би Хрвати и Словенци закоцили,ко зна какав је то био лоповлук кад не би просла царину ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

14.07.2021 13:33

Шта се чека у Републици Српској , зашто се не хапсе за покретну болницу , зашти се нр хапсе за респираторе , зашти се не хапси Зељкивић који је направио највећи криминал за набавке , читава држава јебе матер Стевандићу и Зељкивићу и Крајинагруп толики криминал је тај Зељковиц направио да му је мало 100 година робије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

14.07.2021 13:47

Судство је као спортски риболов...ухвати, сликај, пусти...ето видићемо епилог овог процеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алек

14.07.2021 14:37

Што не затворите ту битангу скупа са оним сељаком малинаром

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болан небио

16.07.2021 09:20

Свако ко је радио у служби која је везана за ово зна ко производи и има лиценцу за то, остали кинези, турци итд то могу правити али то није то разлика је као мерцедес и југо и толика је и разлика у цијени, ништа ново у овој земљи купиш југа а фактуришеш ко мерцедеса, видио сам камару тих кинеских на једном мјесту одбачени јер им не ради нека од битних функција, тако да ствар је јасна али недају се они нема доказа

ОДГОВОРИТЕ