Шест премијера у И сезони, на јесен Борини дани у Врању

- Градско позориште "Семберија" закључило је прву позоришну сезону са чак шест премијера, а представа "Иваново самоубиство" према мотивима Антона Павловича Чехова уврштена је у такмичарску селекцију позоришног фестивала "Борини дани" у Врању, који ће бити одржан у октобру.

Република Српска 14.07.2021 | 13:03
Шест премијера у И сезони, на јесен Борини дани у Врању

На самом крају сезоне, док су бијељински глумци били на гостовању у Приједору, пристигло је и досад највеће признање - представа "Иваново самоубиство" уврштена је у такмичарску селекцију врањског фестивала, саопштено је из Градског позоришта.

У такмичарској селекцији овог фестивала играће само шест представа, а конкурисало је више од 30, тако да ће Бијељинци наступати у више него великој конкуренцији Народног позоришта Београд, Атељеа 212, Југословенског драмског позоришта, Новосадског и позоришта из Новог Пазара, актуелног побједника Стеријиног позорја.

Од шест премијера у првој сезони, одиграних упркос пандемији вируса корона и бројним ограничењима, једна је била поетски татар и једна је била представа за дјецу.

У првој сезони постојања освојена је и прва награда када је на фестивалу "Дани Зорана Радмиловића" глумцу Ивану Петровићу додијељен "Зоранов брк" за улогу Панургија у представи Миливоја Млађеновића "Комедија ометена у развоју" у режији Душана Тузланчића.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар