Вучић честитао Макрону национални празник Француске

- Предсједник Србије Александар Вучић честитао је данас француском предсједнику Емануелу Макрону национални празник - Дан Бастиље и истакао да Београд остаје посвећен јачању веза са Паризом.

Србија 14.07.2021 | 09:02
Вучић честитао Макрону национални празник Француске

Вучић је истакао да су слобода, једнакост и братство, које Француска светкује 14. јула, непролазне вриједности и да је свим поштоваоцима тих идеала, међу којима је и Србија, задатак да их очувају у савременом свијету пуном изазова, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

"Србија је повлаштена тиме што има поузданог партнера какав је Француска, као што сам и ја почаствован тиме што сте увек спремни да чујете наше ставове о различитим питањима. Однос који, као човек и као лидер, имате према Србији, од највећег је значаја за нас", навео је Вучић.

Он је поручио да је поштовање према Србији и њеним грађанима, које је Макрон показао током посјете у јулу 2019. године, уписано у историју српско-француских односа.

"Остајемо посвећени јачању веза са Француском, на основама традиционалног пријатељства и прокламованог стратешког партнерства, и радујемо се прилици да Вас поново угостимо", навео је Вучић у честитки.

У Француској се 14. јула обиљежава дан када је 1789. године ослобођен злогласни затвор Бастиља, срушена француска монархија и уведено републиканско уређење.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ето Видиш

14.07.2021 08:11

А ми смо тек 1941. срушили Монархију, и од тада никако да нам крене. Још смо ми што шта уз пут рушили али све је било узалуд. Ваљда ће бити боље, ако нам Кинези направе још који километар ауто-пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ееее видис

14.07.2021 11:11

То је мало касније било, срусена монархија, доласком комуниста. Код њиј је досао Наполеон.

Name

Добој

14.07.2021 18:38

Није Макрону до цеститања. Француска гори, народ је на улицама због покусаја уводјења обавезне вакцинације