Vučić čestitao Makronu nacionalni praznik Francuske

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu nacionalni praznik - Dan Bastilje i istakao da Beograd ostaje posvećen jačanju veza sa Parizom.

Srbija 14.07.2021 | 09:02
Vučić čestitao Makronu nacionalni praznik Francuske

Vučić je istakao da su sloboda, jednakost i bratstvo, koje Francuska svetkuje 14. jula, neprolazne vrijednosti i da je svim poštovaocima tih ideala, među kojima je i Srbija, zadatak da ih očuvaju u savremenom svijetu punom izazova, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

"Srbija je povlaštena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska, kao što sam i ja počastvovan time što ste uvek spremni da čujete naše stavove o različitim pitanjima. Odnos koji, kao čovek i kao lider, imate prema Srbiji, od najvećeg je značaja za nas", naveo je Vučić.

On je poručio da je poštovanje prema Srbiji i njenim građanima, koje je Makron pokazao tokom posjete u julu 2019. godine, upisano u istoriju srpsko-francuskih odnosa.

"Ostajemo posvećeni jačanju veza sa Francuskom, na osnovama tradicionalnog prijateljstva i proklamovanog strateškog partnerstva, i radujemo se prilici da Vas ponovo ugostimo", naveo je Vučić u čestitki.

U Francuskoj se 14. jula obilježava dan kada je 1789. godine oslobođen zloglasni zatvor Bastilja, srušena francuska monarhija i uvedeno republikansko uređenje.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eto Vidiš

14.07.2021 08:11

A mi smo tek 1941. srušili Monarhiju, i od tada nikako da nam krene. Još smo mi što šta uz put rušili ali sve je bilo uzalud. Valjda će biti bolje, ako nam Kinezi naprave još koji kilometar auto-puta.

ODGOVORITE
Name

Eeee vidis

14.07.2021 11:11

To je malo kasnije bilo, srusena monarhija, dolaskom komunista. Kod njij je dosao Napoleon.

Name

Doboj

14.07.2021 18:38

Nije Makronu do cestitanja. Francuska gori, narod je na ulicama zbog pokusaja uvodjenja obavezne vakcinacije