Како су Гачани помрсили конце Требињцима? Избила туча током лицитације у Требињу?

Према сазнању Вукановића, земљиште је унапријед било намјештено једном „инвеститору“ из Требиња блиског владајућем СНСД-у, али су се неочекивано у посљедњем тренутку на лицитацију пријавили и неки привредници из Гацка, што је довело до проблема јер се земљиште није могло купити по почетној и договореној цијени. 

Република Српска 14.07.2021 | 08:56
Како су Гачани помрсили конце Требињцима? Избила туча током лицитације у Требињу?

Прије два дана у просторијама Градске управе и Скупштине града Требиња требала је да се одржи лицитација за куповину градског грађевинског земљишта на простору бивше касарне „Лука Вукаловић“ Војске Републике Српске у центру града, али је она прекинута након туче и инцидента.

Ово на свом <спан стyле="цолор: #3598дб;">блогу пише посланик Небојша Вукановић, који наводи да су наводно учесници лицитације са собом у градску управу повели и екипу младића, па је након вербалног препуцавања и међусобних увреда дошло и до физичког сукоба у коме су двије особе задобиле лакше тјелесне повреде, а морало је интервенисати обезбјеђење града и полиција.

Према сазнању Вукановића, земљиште је унапријед било намјештено једном „инвеститору“ из Требиња блиског владајућем СНСД-у, али су се неочекивано у посљедњем тренутку на лицитацију пријавили и неки привредници из Гацка, што је довело до проблема јер се земљиште није могло купити по почетној и договореној цијени. 

Највише се, како наводи Вукановић, уплашио начелник Одјељења за урбанизам града Требиња Ведран Фуртула, десна рука и вјерни послушник Луке Петровића који истовремено обавља више функција и директор је јавног предузећа у електро-енергетском сектору.

Након сјевања првих песница Фуртула је искусно "залегао, а потом се стоички и вјешто неопажено извукао са папирима из просторије, јер су га кумови Лука и Мико, који су све договорили, оставили у необраном грожђу и гурнули у ватру".

Да не бисмо нагађали, каже Вукановић, шта се догодило, градоначелник др Мирко Ћурић и начелник урбанизам друг Фуртула требали би изаћи у јавност и појаснити шта се то на Петровдан догађало у градској управи, коме су шта намјештали и колико су новаца планирали ставити у свој џеп, зашто је дошло до туче и сукоба и зашто је интервенисала полиција?

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Срђан

14.07.2021 07:22

Зна ли се који су то гачани.А да и требињци мрсе конце гачанима,мрсе.Лука диже све паре са Термоелектране ко задњим будалама.Тако и треба кад гатачки поданици гласају за Жељку и Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.07.2021 10:36

Бурле је све затровао у РС својим црним криминалом.

Name

Јел то онај Фуртула

14.07.2021 07:35

На једном конкурсу , на разговор досао у стилу да нема се с њим ста прицати јер је њега одредио Лука...сви били у соку..надмени говнар снсд а????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуртула

14.07.2021 07:52

Цуј ба Фуртула,Цуриц,Петровић. Вукане има ли у том Требињу људи уопште или само шљам људски испливао на површину. Раде ли ти иста поштено и одговорно бар као њихов сеф који је најпостенији политичар у БиХ. Продао два стана у БГ и понио новце одговорно у БиХ, да плати њој ( кћери) стан у БЛ. Онда се врно за БН код Павловића Банке и старкељу заврно за вилу у БГ. Три банке потаманио док се није и он скуцио мало. Е сад га изгледа копира тај твој Лука па трци тамо амо али стигне и на лицитације да потврди малверзацију као главни баја тог вашег Требиња. Тешко нама свима са њима на власти, овако заражених крадјом и корупцијом. У овој малој прцији Балкана вукова много и гладних а оваца све мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.07.2021 09:29

Сви око Луке су олош и шљам, као што је и он сам.

Name

Оља

14.07.2021 07:55

Вецих лопова нисмо имали

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕГЛО ЛОПВЛУКА

14.07.2021 08:51

Сувишно је више ишта и коментарисати све се зна ко кад и гдје али надлежни органи полиција и тужилаштво ништа не раде јер су корумпирани до сржи.О Луки Гвиду Петровићу и његовом лоповлуку и колико је гладан сувишно је више ишта рећи.Поставио је своју марионету и потрчка Мика Ћурића који је до јуче продавао бофл парфеме и бофл робу а сад прави соларне електране и милионе је тежак.Сваки тендер у граду добија његова жена Софија и нико га други не може добити.Јадни Мико се ништа и не пита колико се дорат пита , све начелнике одјељења ,замјенике и директоре бира Лука лично услов је слијепа послушност Гвиди и подаништво најниже врсте то је добро увезана кримално -корупцијска мрежа којој нема краја.Мико је иначе врсни интелектуалац са завршеним факултетом у Автовцу, иначе Требиње је у јавности представљен као град туризма у ствари је једна мрачна касаба у којој влада један човјек и све одлучује од чистачице па до директора.Систем је труо увјек исте фирме пролазе на намјештеним тендерима и зна се и до најмањег чиновника у општини ко је дио тог ланца.Шта рећи за Фуртулу обични пијун као и остали многобројни пијуни и ректални алпинисти у граду типа разних Чвора, Рикала,Ламбета,Грубача ,Скочајића, Ћурића ,Дутина итд Сви обични пијуни зета и шуре Петровића и Таминџије и задовољавају се мрвицама које им ови дају.Једном рјечју један велики лоповлук, пљачка и корупција.Дојучерашње јаде сад су постали милионери а народ једва крај са крајем а борци се убијају због неимаштине као покојни Јахура. Једном рјечју катастрофа у сваком погледу

Name

Дуско

14.07.2021 09:30

Петровић је зло какво се није рађало на овим просторима!

Name

Јесте бас тако

14.07.2021 09:42

Ако нам и бог помогне да се 2022 ријесимо ових хијена на власти. Грабе ли грабе и још нам натурисе Горицу да нам она соли памет јбт. Тајо истурио синове и кћери у одбрану свога лика и дјела. Секта се осилила па смјењују и поштене ријетке ако им не остављају паре за Изборе. Милиони се извлаце из великих фирми немилице се краде буџет а и формирају нове подгузне странке да се сјебе народ за Изборе. Све ће се предузети да се покраду и ти Избори јер ако то не ураде зло им се пише. Народ је већ прогледао на једно око а ваљда ће и на друго.

Name

Ре Легло Лоповлука

14.07.2021 20:40

Све од ријеци до ријеци тацно.

Name

Знаци (ако ти на ум падне)

14.07.2021 08:39

На тендер са лицним обезбједјењем под пуном спремом или не излази. Тако је када правосудје"рикне" развали дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРА ПЛАНИНА

14.07.2021 11:00

СВАКИМ ДАНИМ У ЛУКЕ УСТА ОСТАЈУ СВЕ РАЗВАЉЕНИЈА.ЗИНУО ОД СРЕЦЕ КАД СЕ ДОЦЕПАО ВЛАСТИ,И НЕМОЗЕ ВИСЕ НИ ДА ИХ ЗАТВОРИ.УПЉУВА СВЕ ОКО СЕБЕ.ИЗАСАО ЦОВЈЕК ИЗ ГОВН...ВИХ ЦАРАПА И САД СЕ МАЗЕ ДО ГЛАВЕ А НЕ ВИДИ.

Name

Невесињац

14.07.2021 13:00

Таминдзија је добро напредовао обогатио се нспљацко да мозе да зиви три вијека а јос одликован златном птацком за јунаство у Митровданској офанзиви.Па поглрдајте делија и глава и г...ца исте

Name

Бајо

14.07.2021 14:22

Доћи ће Гвидо и Додику главе. Живи били па видјели. Мало је таквих превараната и исфрустрираних сељачића а да су се дочепали важних функција као што је овај покварењак.

Name

Па

14.07.2021 11:58

сада видите који је КРИМИНАЛ у СНСД-у и ту нема напретка ОМЛАДИНИ зато одлазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

14.07.2021 15:23

Слажем се и сигуран сам да је то Лукин циљ! Црно нам се пише јер он јесте стварно психијатријски случај!

Name

М.СЕСТРА

15.07.2021 11:08

Куд це веца брука но поставити аутомеханицара за директора болнице то сеније досад догодило ни у Бангладесу па види се да је лука пуко од пара полудио али цему пропасти Корт све је бајато лоповцина це цркнут и треба фукара