Kako su Gačani pomrsili konce Trebinjcima? Izbila tuča tokom licitacije u Trebinju?

Prema saznanju Vukanovića, zemljište je unaprijed bilo namješteno jednom „investitoru“ iz Trebinja bliskog vladajućem SNSD-u, ali su se neočekivano u posljednjem trenutku na licitaciju prijavili i neki privrednici iz Gacka, što je dovelo do problema jer se zemljište nije moglo kupiti po početnoj i dogovorenoj cijeni. 

Republika Srpska 14.07.2021 | 08:56
Kako su Gačani pomrsili konce Trebinjcima? Izbila tuča tokom licitacije u Trebinju?

Prije dva dana u prostorijama Gradske uprave i Skupštine grada Trebinja trebala je da se održi licitacija za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta na prostoru bivše kasarne „Luka Vukalović“ Vojske Republike Srpske u centru grada, ali je ona prekinuta nakon tuče i incidenta.

Ovo na svom blogu piše poslanik Nebojša Vukanović, koji navodi da su navodno učesnici licitacije sa sobom u gradsku upravu poveli i ekipu mladića, pa je nakon verbalnog prepucavanja i međusobnih uvreda došlo i do fizičkog sukoba u kome su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede, a moralo je intervenisati obezbjeđenje grada i policija.

Prema saznanju Vukanovića, zemljište je unaprijed bilo namješteno jednom „investitoru“ iz Trebinja bliskog vladajućem SNSD-u, ali su se neočekivano u posljednjem trenutku na licitaciju prijavili i neki privrednici iz Gacka, što je dovelo do problema jer se zemljište nije moglo kupiti po početnoj i dogovorenoj cijeni. 

Najviše se, kako navodi Vukanović, uplašio načelnik Odjeljenja za urbanizam grada Trebinja Vedran Furtula, desna ruka i vjerni poslušnik Luke Petrovića koji istovremeno obavlja više funkcija i direktor je javnog preduzeća u elektro-energetskom sektoru.

Nakon sjevanja prvih pesnica Furtula je iskusno "zalegao, a potom se stoički i vješto neopaženo izvukao sa papirima iz prostorije, jer su ga kumovi Luka i Miko, koji su sve dogovorili, ostavili u neobranom grožđu i gurnuli u vatru".

Da ne bismo nagađali, kaže Vukanović, šta se dogodilo, gradonačelnik dr Mirko Ćurić i načelnik urbanizam drug Furtula trebali bi izaći u javnost i pojasniti šta se to na Petrovdan događalo u gradskoj upravi, kome su šta namještali i koliko su novaca planirali staviti u svoj džep, zašto je došlo do tuče i sukoba i zašto je intervenisala policija?

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Srđan

14.07.2021 07:22

Zna li se koji su to gačani.A da i trebinjci mrse konce gačanima,mrse.Luka diže sve pare sa Termoelektrane ko zadnjim budalama.Tako i treba kad gatački podanici glasaju za Željku i Dodika.

ODGOVORITE
Name

re

14.07.2021 10:36

Burle je sve zatrovao u RS svojim crnim kriminalom.

Name

Jel to onaj Furtula

14.07.2021 07:35

Na jednom konkursu , na razgovor dosao u stilu da nema se s njim sta pricati jer je njega odredio Luka...svi bili u soku..nadmeni govnar snsd a????

ODGOVORITE
Name

Furtula

14.07.2021 07:52

Cuj ba Furtula,Curic,Petrović. Vukane ima li u tom Trebinju ljudi uopšte ili samo šljam ljudski isplivao na površinu. Rade li ti ista pošteno i odgovorno bar kao njihov sef koji je najposteniji političar u BiH. Prodao dva stana u BG i ponio novce odgovorno u BiH, da plati njoj ( kćeri) stan u BL. Onda se vrno za BN kod Pavlovića Banke i starkelju zavrno za vilu u BG. Tri banke potamanio dok se nije i on skucio malo. E sad ga izgleda kopira taj tvoj Luka pa trci tamo amo ali stigne i na licitacije da potvrdi malverzaciju kao glavni baja tog vašeg Trebinja. Teško nama svima sa njima na vlasti, ovako zaraženih kradjom i korupcijom. U ovoj maloj prciji Balkana vukova mnogo i gladnih a ovaca sve manje.

ODGOVORITE
Name

Marko

14.07.2021 09:29

Svi oko Luke su ološ i šljam, kao što je i on sam.

Name

Olja

14.07.2021 07:55

Vecih lopova nismo imali

ODGOVORITE
Name

LEGLO LOPVLUKA

14.07.2021 08:51

Suvišno je više išta i komentarisati sve se zna ko kad i gdje ali nadležni organi policija i tužilaštvo ništa ne rade jer su korumpirani do srži.O Luki Gvidu Petroviću i njegovom lopovluku i koliko je gladan suvišno je više išta reći.Postavio je svoju marionetu i potrčka Mika Ćurića koji je do juče prodavao bofl parfeme i bofl robu a sad pravi solarne elektrane i milione je težak.Svaki tender u gradu dobija njegova žena Sofija i niko ga drugi ne može dobiti.Jadni Miko se ništa i ne pita koliko se dorat pita , sve načelnike odjeljenja ,zamjenike i direktore bira Luka lično uslov je slijepa poslušnost Gvidi i podaništvo najniže vrste to je dobro uvezana krimalno -korupcijska mreža kojoj nema kraja.Miko je inače vrsni intelektualac sa završenim fakultetom u Avtovcu, inače Trebinje je u javnosti predstavljen kao grad turizma u stvari je jedna mračna kasaba u kojoj vlada jedan čovjek i sve odlučuje od čistačice pa do direktora.Sistem je truo uvjek iste firme prolaze na namještenim tenderima i zna se i do najmanjeg činovnika u opštini ko je dio tog lanca.Šta reći za Furtulu obični pijun kao i ostali mnogobrojni pijuni i rektalni alpinisti u gradu tipa raznih Čvora, Rikala,Lambeta,Grubača ,Skočajića, Ćurića ,Dutina itd Svi obični pijuni zeta i šure Petrovića i Tamindžije i zadovoljavaju se mrvicama koje im ovi daju.Jednom rječju jedan veliki lopovluk, pljačka i korupcija.Dojučerašnje jade sad su postali milioneri a narod jedva kraj sa krajem a borci se ubijaju zbog neimaštine kao pokojni Jahura. Jednom rječju katastrofa u svakom pogledu

Name

Dusko

14.07.2021 09:30

Petrović je zlo kakvo se nije rađalo na ovim prostorima!

Name

Jeste bas tako

14.07.2021 09:42

Ako nam i bog pomogne da se 2022 rijesimo ovih hijena na vlasti. Grabe li grabe i još nam naturise Goricu da nam ona soli pamet jbt. Tajo isturio sinove i kćeri u odbranu svoga lika i djela. Sekta se osilila pa smjenjuju i poštene rijetke ako im ne ostavljaju pare za Izbore. Milioni se izvlace iz velikih firmi nemilice se krade budžet a i formiraju nove podguzne stranke da se sjebe narod za Izbore. Sve će se preduzeti da se pokradu i ti Izbori jer ako to ne urade zlo im se piše. Narod je već progledao na jedno oko a valjda će i na drugo.

Name

Re Leglo Lopovluka

14.07.2021 20:40

Sve od rijeci do rijeci tacno.

Name

Znaci (ako ti na um padne)

14.07.2021 08:39

Na tender sa licnim obezbjedjenjem pod punom spremom ili ne izlazi. Tako je kada pravosudje"rikne" razvali drzavu.

ODGOVORITE
Name

STARA PLANINA

14.07.2021 11:00

SVAKIM DANIM U LUKE USTA OSTAJU SVE RAZVALJENIJA.ZINUO OD SRECE KAD SE DOCEPAO VLASTI,I NEMOZE VISE NI DA IH ZATVORI.UPLJUVA SVE OKO SEBE.IZASAO COVJEK IZ GOVN...VIH CARAPA I SAD SE MAZE DO GLAVE A NE VIDI.

Name

Nevesinjac

14.07.2021 13:00

Tamindzija je dobro napredovao obogatio se nspljacko da moze da zivi tri vijeka a jos odlikovan zlatnom ptackom za junastvo u Mitrovdanskoj ofanzivi.Pa poglrdajte delija i glava i g...ca iste

Name

Bajo

14.07.2021 14:22

Doći će Gvido i Dodiku glave. Živi bili pa vidjeli. Malo je takvih prevaranata i isfrustriranih seljačića a da su se dočepali važnih funkcija kao što je ovaj pokvarenjak.

Name

Pa

14.07.2021 11:58

sada vidite koji je KRIMINAL u SNSD-u i tu nema napretka OMLADINI zato odlaze.

ODGOVORITE
Name

Trebinje

14.07.2021 15:23

Slažem se i siguran sam da je to Lukin cilj! Crno nam se piše jer on jeste stvarno psihijatrijski slučaj!

Name

M.SESTRA

15.07.2021 11:08

Kud ce veca bruka no postaviti automehanicara za direktora bolnice to senije dosad dogodilo ni u Bangladesu pa vidi se da je luka puko od para poludio ali cemu propasti Kort sve je bajato lopovcina ce crknut i treba fukara