И данас тропски дан, температура до 39 степени на југу

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити топло уз максималну температуру и до 39 степени, али и облачно уз услове за краткотрајну кишу и грмљавину.

Босна и Херцеговина 14.07.2021 | 07:38
И данас тропски дан, температура до 39 степени на југу

Уска зона облачности ће прије подне и током дана прећи од југозапада и запада, централним појасом и сјевером земље, ка сјевероистоку, дајући ту и тамо слабу краткотрајну кишу или пљусак, а биће услова и за грмљавинске процесе.

У позадини те облачности биће сунчаних интервала, а на југоистоку и југу са мање облака, сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова, током дана у појачању и скретању на западни, када ће у планинама бити и јак.

Дневна температура ваздуха биће од 28 до 33 на западу и југозападу, на сјевероистоку, истоку и југу од 35 до 38 степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: Соколац 15 степени Целзијусових, Чемерно 17, Хан Пијесак 19, Билећа и Нови Град 20, Мркоњић Град, Требиње и Приједор 22, Добој 23, Бијељина 24 и Бањалука 28 степени Целзијусоавих.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар