I danas tropski dan, temperatura do 39 stepeni na jugu

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti toplo uz maksimalnu temperaturu i do 39 stepeni, ali i oblačno uz uslove za kratkotrajnu kišu i grmljavinu.

Bosna i Hercegovina 14.07.2021 | 07:38
I danas tropski dan, temperatura do 39 stepeni na jugu

Uska zona oblačnosti će prije podne i tokom dana preći od jugozapada i zapada, centralnim pojasom i sjeverom zemlje, ka sjeveroistoku, dajući tu i tamo slabu kratkotrajnu kišu ili pljusak, a biće uslova i za grmljavinske procese.

U pozadini te oblačnosti biće sunčanih intervala, a na jugoistoku i jugu sa manje oblaka, sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda

Duvaće slab do umjeren vjetar južnih smjerova, tokom dana u pojačanju i skretanju na zapadni, kada će u planinama biti i jak.

Dnevna temperatura vazduha biće od 28 do 33 na zapadu i jugozapadu, na sjeveroistoku, istoku i jugu od 35 do 38 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Sokolac 15 stepeni Celzijusovih, Čemerno 17, Han Pijesak 19, Bileća i Novi Grad 20, Mrkonjić Grad, Trebinje i Prijedor 22, Doboj 23, Bijeljina 24 i Banjaluka 28 stepeni Celzijusoavih.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar