Два лица из Скопља и један из Чачка ухапшени због преваре

 Бањалучка полиција ухапсила је два лица из Скопља и једно из Чачка због сумње да су на подручју Бањалуке починили два кривична дјела преваре, чиме су два лица оштетили за укупно 13.000 КМ.

Република Српска 13.07.2021 | 11:35
Два лица из Скопља и један из Чачка ухапшени због преваре

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Џ. и А.Р. оба из Скопља и лице П.Н. из Чачка, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Наведена лица се сумњиче да су у марту и априлу 2019. године, доводећи оштећене у заблуду да им помогну у вези са саобраћајном незгодом коју су наводно имала, симулирајући да не знају српски језик и да не познају валуту која се користи у Републици Српској, од оштећених тражила новац на увид, нудећи заузврат скупоцјене предмете и помоћ око запослења у иностранству.

Тиме су лице из Бањалуке оштетили за 5.000 КМ, а лице из Мркоњић Града за 8.000 КМ.

Извршен је претрес аутомобила "ауди" који су користила осумњичена лица, и том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

Све мјере и радње у оквиру овог предмета предузете су у сарадњи са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Поменута лица су ухапшена јуче, а након завршене криминалистичке обраде предата су Центру за странце, теренска канцеларија Бањалука. 

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

13.07.2021 09:44

Ови остецени су Милини гласаци,зато нам и јесте овако како јесте.Колико морас бити глуп да насједнес на овакве преваре.И онда се питамо како Снсд добије изборе,е управо зато сто је пуна дрзава оваквих затуцаних...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

13.07.2021 13:53

Већину кроз живот води похлепа, она је јача од разума. Овде нема никаквог кривичног дјела, дали новац добровољно, без икакве присиле. Када у кладионици прокоцкате огроман новац, не можете сутра тражити да вам га врате, и рећи како сте били пијани,дрогирани, не наспавани и нисте знали шта радите. Нема разлике.