Dva lica iz Skoplja i jedan iz Čačka uhapšeni zbog prevare

 Banjalučka policija uhapsila je dva lica iz Skoplja i jedno iz Čačka zbog sumnje da su na području Banjaluke počinili dva krivična djela prevare, čime su dva lica oštetili za ukupno 13.000 КM.

Republika Srpska 13.07.2021 | 11:35
Dva lica iz Skoplja i jedan iz Čačka uhapšeni zbog prevare

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.DŽ. i A.R. oba iz Skoplja i lice P.N. iz Čačka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Navedena lica se sumnjiče da su u martu i aprilu 2019. godine, dovodeći oštećene u zabludu da im pomognu u vezi sa saobraćajnom nezgodom koju su navodno imala, simulirajući da ne znaju srpski jezik i da ne poznaju valutu koja se koristi u Republici Srpskoj, od oštećenih tražila novac na uvid, nudeći zauzvrat skupocjene predmete i pomoć oko zaposlenja u inostranstvu.

Time su lice iz Banjaluke oštetili za 5.000 КM, a lice iz Mrkonjić Grada za 8.000 КM.

Izvršen je pretres automobila "audi" koji su koristila osumnjičena lica, i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Pomenuta lica su uhapšena juče, a nakon završene kriminalističke obrade predata su Centru za strance, terenska kancelarija Banjaluka. 

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nole

13.07.2021 09:44

Ovi osteceni su Milini glasaci,zato nam i jeste ovako kako jeste.Koliko moras biti glup da nasjednes na ovakve prevare.I onda se pitamo kako Snsd dobije izbore,e upravo zato sto je puna drzava ovakvih zatucanih...

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

13.07.2021 13:53

Većinu kroz život vodi pohlepa, ona je jača od razuma. Ovde nema nikakvog krivičnog djela, dali novac dobrovoljno, bez ikakve prisile. Kada u kladionici prokockate ogroman novac, ne možete sutra tražiti da vam ga vrate, i reći kako ste bili pijani,drogirani, ne naspavani i niste znali šta radite. Nema razlike.