Ђорђе Гајић извео најљепшу бањалучку ласту

У Бањалуци је данас почела манифестација ''Љето на Врбасу''. Са градског моста скакала су 23 такмичара из РС, БИХ, Србије и Црне Горе. У оквиру манифестације "Љето на Врбасу" предвиђено је одржавање више спорстких и културно-забавних садржаја као што су "Плес под звијездама", биоскоп на отвореном, котлићијада.

Република Српска 11.07.2021 | 18:41
Ђорђе Гајић извео најљепшу бањалучку ласту

Скоковима са градског моста, отворена је традиционална манифестација ''Љето на Врбасу''. Бањалучка ласта симбол је града на Врбасу.  Овогодишњи побједник је Ђорђе Гајић из Бањалуке.

''Неописив је осјећај побједити у свом граду. Ово је остварење дјечачког сна'' – рекао је Ђорђе Гајић.

Грађани су са бањалучког спалава и обала Врбаса посматрали скокове. Сваки су испртали аплаузом. Миленко Јокић је давне 71 и сам скакао са градског моста. Данас је био посмтрач.

''Мислим да долазе сада људи у овон периоду када су скокови, јер је то једна врста туристичке атракције'' – каже бањалучанин Миленко Јокић.

Да је ''Љето на Врбасу'' туристичка атракција чуло се и у Шведској. Клаудија Баронеску дошла је први пут у Бањалуку како би са дјецом испратила све оно што се данас дешавало на Врбасу.

''Интересантно ће бити посебно за дјецу да видимо шта ће да се деси'' – каже за БН ТВ Клаудија Баронеску која је стигла из Шведске.

Ово је 68 по реду ''Љето на Врбасу''. Много је садржаја који ће бити понуђени не само бањалучанима, већ и свим туристима који дођу у Бањалуку, а којих у односу на прошлу, ове године и те како има.

''Мени се чини по неким мојим виђењима у задњих мјесец и по дана велики број туриста почео да долази у БЛ имамо то и по евиденицји по уплатама боравишне таксе. Ово је буђење за Бањалуку након прошле гдоине и проблема знамо сви какви су били '' – каже , директор Туристичке организације Града Бањалука Ирена Радојевић.

''Ми сада стојимо на градском мосту, поред је Кастел, испод је Врбас и дајак чамац, на једном мјесту имамо све оно што је срца и душа Бањалукеи РС. Ако вам долазе такмичари из РС, БиХ и региона који скачу и са мостарског моста то довољно говори о значају овог догађају'' – каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Традиционална манифестација ''Љето на Врбасу'' трајаће до 25 јула. У завршном дијелу манифестације предвиђене су трке дајак чамаца и избор најљепшег дајака на плажи Абација. Због адреналиских спортова Бањалука се уписала на свјетску спортску и туристичку мапу.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар