Đorđe Gajić izveo najljepšu banjalučku lastu

U Banjaluci je danas počela manifestacija ''Ljeto na Vrbasu''. Sa gradskog mosta skakala su 23 takmičara iz RS, BIH, Srbije i Crne Gore. U okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu" predviđeno je održavanje više sporstkih i kulturno-zabavnih sadržaja kao što su "Ples pod zvijezdama", bioskop na otvorenom, kotlićijada.

Republika Srpska 11.07.2021 | 18:41
Đorđe Gajić izveo najljepšu banjalučku lastu

Skokovima sa gradskog mosta, otvorena je tradicionalna manifestacija ''Ljeto na Vrbasu''. Banjalučka lasta simbol je grada na Vrbasu.  Ovogodišnji pobjednik je Đorđe Gajić iz Banjaluke.

''Neopisiv je osjećaj pobjediti u svom gradu. Ovo je ostvarenje dječačkog sna'' – rekao je Đorđe Gajić.

Građani su sa banjalučkog spalava i obala Vrbasa posmatrali skokove. Svaki su isprtali aplauzom. Milenko Jokić je davne 71 i sam skakao sa gradskog mosta. Danas je bio posmtrač.

''Mislim da dolaze sada ljudi u ovon periodu kada su skokovi, jer je to jedna vrsta turističke atrakcije'' – kaže banjalučanin Milenko Jokić.

Da je ''Ljeto na Vrbasu'' turistička atrakcija čulo se i u Švedskoj. Klaudija Baronesku došla je prvi put u Banjaluku kako bi sa djecom ispratila sve ono što se danas dešavalo na Vrbasu.

''Interesantno će biti posebno za djecu da vidimo šta će da se desi'' – kaže za BN TV Klaudija Baronesku koja je stigla iz Švedske.

Ovo je 68 po redu ''Ljeto na Vrbasu''. Mnogo je sadržaja koji će biti ponuđeni ne samo banjalučanima, već i svim turistima koji dođu u Banjaluku, a kojih u odnosu na prošlu, ove godine i te kako ima.

''Meni se čini po nekim mojim viđenjima u zadnjih mjesec i po dana veliki broj turista počeo da dolazi u BL imamo to i po evidenicji po uplatama boravišne takse. Ovo je buđenje za Banjaluku nakon prošle gdoine i problema znamo svi kakvi su bili '' – kaže , direktor Turističke organizacije Grada Banjaluka Irena Radojević.

''Mi sada stojimo na gradskom mostu, pored je Kastel, ispod je Vrbas i dajak čamac, na jednom mjestu imamo sve ono što je srca i duša Banjalukei RS. Ako vam dolaze takmičari iz RS, BiH i regiona koji skaču i sa mostarskog mosta to dovoljno govori o značaju ovog događaju'' – kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Tradicionalna manifestacija ''Ljeto na Vrbasu'' trajaće do 25 jula. U završnom dijelu manifestacije predviđene su trke dajak čamaca i izbor najljepšeg dajaka na plaži Abacija. Zbog adrenaliskih sportova Banjaluka se upisala na svjetsku sportsku i turističku mapu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar