Новим Изборним законом до смјене ненародне власти

„Ми инсистирамо на заједничким кандидатима опозиције када су у питању кандидати за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ и да 2. октобра сљедеће године заједно коначно смијенимо ову ненародну власт која је направила огромну штету Републици Српској и њеним грађанима“, рекао је предјседник ПДП-а Бранислав Бореновић на сједници Главног одбора странке.

Република Српска 10.07.2021 | 16:49
Новим Изборним законом до смјене ненародне власти

„Ми данас, као и у претходном периоду јасно инсистирамо да се у овој, неизборној години донесе нови Изборни закон којим би се унаприједило изборно законодавство како бисмо имали законите, фер и поштене изборе у октобру наредне године, као кључни предуслов да имамо стабилно друштво у којем ће институције бити у служби свих грађана и радити свој посао“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић прије сједнице Главног одбора странке, који је одржан у Козарској Дубици. 

Бореновић каже и да је неопходно извршити реформу правосуђа и успоставити пуну владавину права. 

„Све криминалне и коруптивне радње морају да буду адекватно санкционисане од стране правосуђа који ће бити у служби свих грађана подједнако, без обзира на политичку или статусну припадност“, рекао је Бореновић. 

Он је истакао да ће на Главном одбору бити поновљен став да је ПДП изузетно незадовољан начином на који се власт односи према највећим изазовима и проблемима, попут управљања ситуацијом са вирусом корона.

„Имали смо неадекватну и закашњелу реакцију при набавци вакцина, као и бројне афере и злоупотребе јавних набавки током пандемије. Неодговорност власти је довела до тога да данас неколико десетина хиљада људи чека ревакцинацију, док по обичају, неспремни чекамо шта ће нас задесити са пријетећим новим сојевима вируса. Изражавамо огромну захвалност Републици Србији која је омогућила вакцинацију за све грађане и Републике Српске и БиХ“, рекао је Бореновић. 

Бореновић је још једном изразио осуду због енормног задуживања Републике Српске на страном тржишту по каматним стопама које су много више од тренутног стања на свјетском тржишту капитала, што, како каже, показује да власт не занима интерес грађана, него само могућност да привилеговани појединци и предузећа остварују огромне зараде. 

Он је додао да је, након што су постигнути договори и усаглашени принципи дјеловања са коалиционим партнерима, веома важно да се на јесен ове године дође до заједничких кандидата за инокосне позиције. 

„Ми инсистирамо на заједничким кандидатима опозиције када су у питању кандидати за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ и да 2. октобра сљедеће године заједно коначно смијенимо ову ненародну власт која је направила огромну штету Републици Српској и њеним грађанима“, каже Бореновић, додајући да ПДП осуђује повећање буџета заједничким институцијама БиХ, који је искључиво потрошног карактера, јер ће на тај начин бити мање новца за буџет Репзблике Српске. 

Говорећи о политичкој ситуацији у Козарској Дубици, гдје је одржана сједница Главног одбора ПДП-а, рекао је да мјесто одржавања сједнице говори о опредјељењу ПДП-а да штити сваки педаљ Републике Српске од режима који жели да је унакази.  

„Притисцима и пријетњама режим прави огромну штету Републици Српској и то се показује и овдје у Дубици, слободарском крају, који је вијековима показивао како се брани слобода и чува свој народ. Осуђујемо притисак на одборнике који су донијели одлуку да више не подржавају политику СНСД-а којим је сваким даном све слабија и штетнија, као и привођење начелника општине након што је због непослушности искључен из странке“, каже Бореновић. 

На сједници Главног одбора је прихваћен приједлог да програмски Сабор ПДП-а буде одржан 3. октобра. Чланови Главног одбора су за генералног секретара странке изабрали Миру Пекић, посланика ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, а досадашњи генерални секретар Милко Грмуша је изабран у Предсједништво ПДП-а. За координатора Изборне јединице 7 изабрана је Снежана Стојановић, а за координатора Изборне јединице 8 Бојан Драгић, чиме су, по Статуту, постали пуноправни чланови Предсједништва ПДП-а.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

10.07.2021 15:08

Ово је јако опасно што говорите. Прво, ко вам даје право да цијените да је власт ненародна? На тај начин негирате изборну вољу ваших сународника који су ту исту власт и изабрали. И посљедње, да ли ће свако ко у будућности буде желио да побиједи, позивати на промјену изборног закона? Лудило парекселанс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2021 17:40

Ајд' не лупетај!

Name

ре Бањалучанин

10.07.2021 17:47

Нормално да је власт ненародна јер је праве од папака који су добили паре да издају своје гласаче.То је изборна превара.Ако се икад промјени власт ти "папци" морају први одговарати за изборну превару и морају бити осуђени на дугогодишње казне.

Name

Ре

10.07.2021 18:22

О цему ти лупетас ? Па ненародна власт је јос од афере папак 2014 коју је направила Бисерка . А ако цес право власт од 1998 год није била одраз воље народа у РС .

Name

40 Британских обавештајаца...

10.07.2021 19:45

Бањалучанин, баја је задњих двоје општих избора покрао, и са крађом тјесно је било, а колика је излазност била, баја нема велики број гласача!

Name

Бијељина

10.07.2021 16:01

Да папак зна ста је папак не би био папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

10.07.2021 19:07

Гласати за јелену да буде предсеникрепублике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОДЈЕНИ БАЊАЛУЧАНИН..

10.07.2021 20:04

БАЊАЛУЧАНИН, БАЊАЛУЧАНИНУ... А КАКО БИ ТИ РЕКАО ДРУГЧИЈЕ НЕГО НЕ НÁРОДНА ВЛАСТ КОЈА НÁМ ЈЕ СВИМА НА ПРАВИЛА ОВОЛИКО ЗЛО У ДРЖАВИ, МИ КОЈÍ СМО СЕ ПРОДАВАЛЕ САДАШЊОЈ ВЛАСТИ ДАЈУЧИ СВОЈЕ ГЛАСОВЕ И УНИШТАВАЈУЧИ ЖИВОТНУ ЕГЗИСТЕНЦИЈУ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ ЗА ПАКЕТИЧ... 1Л УЉА, МÁЛО БРАШНА, ПÁР САПУНИЧА,И ТОАЛЕТНÍ ПАПÍР... ЦЦ 24 КМ. ИЛИ 50 КМ. ПРОДАЈЕМО СВОЈЕ ДОСТОЈАНСТВО И ДОСТОЈАНСТВО СВОГА ПОТОМСТВА ЗА ЈЕДАН ЗАСРАНИХ ПАКЕТИЧ - - ЈЕДАН ГЛАСИЧ.. ЈЕР ТАЈ КО ЈЕ ТО РÁДИО НИЈЕ ЗА НÁРОД ВЕЧ ЈЕ НÁРОДНÍ ИЗДАЈИЦА А ИМА НÁС ТАКИ МНОГО, ЗАТО НÁМ ЈЕ ОВАКО НАЖАЛОСТ, ОВА ВЛАСТ НÁС ЈЕ ГОДИНАМА КРАЛА НА ИЗБОРИМА И УЖ НАШУ ПОМОЧ И ПОМОЧ ПРЕЛЕТАЧА, ПОДГУЗНИХ МУХА БУРЛЕ ДОДИХХА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

11.07.2021 07:54

Требало је давно дозволити камере на изборним мјестима,а нека компјутерска обрада података и резултате 15 мин по затварању изборних мјеста,сто заговара Бореновиц,то никада.То је прилика коју странци не би пропустили да доведу на власт оне који њима одговарају.И да конацно пресјеку босански цвор како њима штима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ хоце

11.07.2021 11:14

промјену Изборног закона. Ако не вјерујете, питајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бореновицу

13.07.2021 21:09

Фукаро.

ОДГОВОРИТЕ