Златни јубилеј: 90 година ФК "Јединство" Бродац

Поводом прославе јубилеја – 90 година постојања Фудбалског клуба “Јединство” из Бродца, у бијељинском Центру за културу данас је уприличен пријем за стране делегације.

Фудбал 10.07.2021 | 15:30
Златни јубилеј: 90 година ФК "Јединство" Бродац

Низом фудбалских догађаја, у свечаној атмосфери и ревијалним утакмицама, обиљежава се вриједан јубилеј, девет деценија успјешног постојања и рада ФК “Јединство” из семберског села Бродац.

“Заиста значајан датум клуба који је у својој дугогодишњој историји имао славних тренутака. Обавеза је и локалне самоуправе и фудбалског клуба да даље унапређују сарадњу у смислу све срдачније и обухватније подршке. Велику подршку шаљемо испред градске управе развоју спорта, спортске атмосфере и фер-плеја”, нагласио је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић.

Поред гостију из БиХ, бројне стране делегације из Португала, Чешке, Турске, Бугарске, Србије, радо су се одазвале позиву за прославу јубилеја и посјетиле Бијељину и Бродац.

“Ово је велики јубилеј и част је свима нама да смо доживјели да увеличамо ову велику свечаност”, изјавио је Душко Тојић, предсједник ФК “Јединство”.

“За наш клуб ово је велики дан, изузетно риједак и велики јубилеј. Доста нас је учествовало у припреми јер желимо на достојанствен начин да га обиљежимо. Желимо да сви гости који су дошли из Бугарске, Турске, Ниша, Португала, буду угошћени и осјећају се као у својој кући,” истакао једр Мирослав Митровић, члан ОО ФК “Јединство” из Броца.

Прије свечане Академије, ветерани су одиграли неколико утакмица у којима су учествовали гости из Турске, Нове Загоре, фудбалери “Радничког” из Ниша, те Броца. Као шлаг на торту остављен је долазак ветерана ФК “Црвена Звезда” из Београда.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар