Водити политику помирења и заувијек памтити српске жртве

„Дужни смо водити политику помирења, али и заувијек памтити хиљаде српских жртава убијених током протеклог рата, међу којима су и они у подрињским селима Залазје, Биљача, Сасе и Загони", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Република Српска 10.07.2021 | 14:26
Водити политику помирења и заувијек памтити српске жртве

У том свјетлу, сматра он, погубна је политика негирања српских жртава Подриња, минимализација и релативизација зла које се догодило.

Бореновић каже да се и након 29 година, пред сваки Петровдан поставља исто је питање – ко је одговоран и зашто нико није одговарао за убиства Срба.

„Мјеста страдања 3.267 Срба Братунца и Сребренице треба све да нас опомињу да се више никада и нигдје не догоди рат, а да будуће генерације живе у миру“, рекао је Бореновић. 

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Колико је осудјено

10.07.2021 13:48

Злоцинаца пред било којим судом за тај злоцинацки грноцид над србима гдје су убијани и мала дјеца, зене, имовина спаљена.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

10.07.2021 15:00

"Водити политику помирења и заувијек памтити српске жртве", као и српске злоцине. Да не упаднемо у замку као Хтватска након слома НДХ, која и дан данас лута тразеци истину Јасеновца. Треба нам снага једног Вилија Бранта да се суоцимо са самим собом. У име покољења која долазе. За њихов насмијан и цастан образ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2021 15:43

Да то би свакако скинули љагу са српства а именом би били осудјени злочинци. Злочин не мозе имати име народа само политике, групе и појединца. То када разумемо све це да крене ка искреном помирењу.

Name

Српкиња из Србије

10.07.2021 16:10

Измедју Срба и Хрвата је Јасеновац. Јасеновац као систем логора . И ''олуја '' и бљесак. И бравар Броз , који је у униформи Аустроугарске био на Сремском фронту у 1.Св. рату , а онда након 2.Св .рата отео од Србије Барању и поклонио вама устасама , забранио повратак Србима на КиМ, а пустио албанце из Албаније да насељавају КиМ , и поврх свега направио да је КиМ аутономна покрајина , циме је створио услове за сецесију. Исти тај Броз је поцепао Војну Крајину , припојио део Хрватској, а део Босни и Херцеговини, новоизмишљеним социјалистицким републикама, иако су устасе и хандзарлије изврсили геноцид над Србима, циме је створио услове да опет наставе истребљење Срба . Исти тај Броз је основао голи оток , на коме је убијено висе Срба , него сто су убиле Свабе , и то само Срба , претезно из централне Србије и Црне Горе , али нити један хрварт,муслиман, албанац. Теби је најлаксе, будуци да си Хрватица, да дохватис тастатуру и ти да делис савете Србима, твој је образ као дјон, бескрупулозна си и покварена . Немас ни образа , ни карактера, тразис од Срба да клеце пред дзелатима . Срам те било .И јос писес на теми где је рец о невино страдалим српским зртвама , нека им Бог подари рајско насеље .

Name

За Србијанку

10.07.2021 20:26

Ти си тески националиста!!! Србија је данас веца него прије Тита, јер ти је бас тај Тито поклонио Војводину као и добре дијелове Румуније и Бугарске. Босна је у овим границама било и прије 200 година, знаци пуно прије Тита. Била цак и веца јер нам Црногорци узесе Сутоморје. Према томе Тито ниста Босни није дао него само потврдио старе БиХ границе. На голом отоку су припадници свих националсти били затварани, муцени и убијани. Треба се поклонити свакој зртви, и Српској, и Хрватској, и Босњацкој, и Албанској као и зртвама Осталих. Ако то не схватас требас под хитно питати не која него колико дасака ти фали!!

Name

Српкиња из Србије

10.07.2021 21:04

Љубазно молим администратора да објави ову моју реплику . Јер сита сам ја вец одавно лажи и измисљених историја нација у покусају, који су се острвили на све српско , јер немају своје . А сад да одговорим овом репликанту, који натура своје лази. Ниста Броз није дао Србији, ни ''Војводину '' , ни делове Румуније, ни Бугарске. Идемо редом. После 1.Св.Рата , Скупстина Срема, Баната, Бацке и Барање је гласала за присаједињење Краљевини Србији. Броз је после 2.Св.рата отео Барању од Србије . Сто се тице Румуније и Бугарске, то тек није истина, напротив Србија је изгубила опстине Трн , Радомир и град Софију , али то је Русија договорила са Бугарима, да приволи Бугаре да не иде са фасистима у освајање, јер је Бугарска склона томе. Такодје је Русија одговорила са Румунијом да буде на страни савезника, као сто је и била, а заузврат јој обецано и добила делове Баната. Доста је мени, а и сваком нормалном цовеку , измисљене историје коју фабрикују хрвати , муслимани и сиптари. Данасњи муслимани немају ама бас никакве везе са средњовековном Босном. То је била територија на потезу Витез, Зеница , Тузла. Нема то никакве везе са авнојевском БиХ. Остали поседи су се другације звали ( Усора, Соли, ...) . И да не заборавим, Боком су управљали Немањици, у средњем Веку је била део Краљевине Србије, после су је освајали Млецани, Турци, да би на Скупстини 1918. Изгласала Бока присаједињење Краљевини Србији. Такодје је и Црна Гора , која је била много мања него ова авнојевска, на Подгорицкој Скупстини 1918. Изгласала присаједињење Краљевини Србији. После 2.Св. Рата, бравар Броз је авнојем просирио Црну Гору , тако сто је отео од Србије Боку и припојио је Црној Гори и 4 опстине ( на северу данасње Црне Горе ) отео од Србије и дао Црној Гори , тад је тај бравар Броз поцео да прави црногорски идентитет, терао их да се изјасњавају Црногорци , тад је поцела та ујдурма, они су сви пре авноја били Срби .

Name

Српкињи из Србије од Ање

10.07.2021 21:14

Да ли сте одгледали филм на БХРТ који је управо заврсио? Ја јесам и јос су ми сузе у оцима. И не, нисам Хрватица, иако то моја мама, католкиња родјена у Загребу, јесте. Нисам ни Српкиња, иако је мој отац православац, Србин из Б.лЛуке. Босанка сам, Босанка која је поносна на своје испреплетено поријекло, на свој град Бања Луку и на своју земљу Босну и Херцеговину.

Name

Српкиња из Србије

10.07.2021 22:01

Пре 200 година, дакле 1821.г , Босне и Херцеговине нема нигде на географској карти . Али те године Кнезевина Србија постоји ! Погледај ти мало боље карту Краљевине Србије ( пре 2.Св. рата ) , видецес да је у саставу и Срем и Банат и Бацка и Барања, а после 2.Св. рата после авноја отео Броз Барању , а отео и Боку од Србије . Прицај неком другом своје лазне прице и измисљену историју. У последњих 100 година мењали сте неколико пута идентитет, били сте Прдектери, па Мехкиши, па Срби ( или Хрвати или Словенци ) , па Југословени , па Муслимани , па Бошњаци. За само несто висе 100 година, па ти види коме фали нека даска у глави !!!

Name

За Србијанку

10.07.2021 22:36

Молим Редактора да објави реплику! Ти ниста у глави немас, као прво ја нити сам кад био нити цу кад бити Босњак, далеко било. Ако сам ја Босњак онда си и ти Албанка. Босна постоји јос од 800 године. И углавном ту и данас станују "исти људи" тј њихови потомци. Али наравно се религија измјенила, да ли добровољно или насилно, сто је и свугдје друго било. Софија је само у Цара Дусана била у склопу Србије, никад висе, толико о твом знању. Не би требала да цитас само сто ти велики Срби дају, него цитај мало и ста западњаци, који су ту неутрални, пису. Тито је и те како повецао Србију, али погријесио са Косовом, гледано из угла Срба. Босна је и те како била прије 200 година, тада у оквиру Османског Царства, који је и друге дрзаве поробио. И Босна никад у историји није била дио Србије, Херцеговина јесте. Али Србија је цитава у доба Твртка била Босанска, макар само на папиру. И погледај официјелне документе у Ватикану о Косовској битци. Тамо не писе да је Србија изгубила битку, него Босна. Било како било свако воли своје и то је у реду. Али није у реду поклонити се само зртвама свога народа, јер сви су људи, и свим мртвима, напаценима, силованима треба се поклонити, и уцити дјецу да се то никад висе не понови. Ти цес на залост своју дјецу другације уцити, ал то је ствар интелигенције и образовања а теби обадвоје фали.....

Name

Српкиња из Србије

11.07.2021 07:12

Пази ста си написао : '' Србија је цела била босанска у време Твртка , макар само на папиру.'' Е , видис, о таквим подметацинама ја прицам. Е , па да те обавестим , Босна је цела била српска у време краља Александра Карадјордјевица. То је најскорије из историје ( пре 80 година ) . А и пре Твртка, тај цео простор је био српски за време краља Милутина Немањица. Твртко није био у Боју на Косову. Децу треба уцити истини. Не мрзим никог, сјасите са Срба и Србије, ви који свој идентитет градите на мрзњи према свему српском. И напомена, 1821.г ( а И деценијама касније, на карти је Војна Крајина, не Босна ) .