Републички штаб признао спорост процеса вакцинације

Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о потреби за убрзањем процеса вакцинације је донесен како би се власти покушале оправдати због недовољне количине вакцина које су до сада обезбиједили, каже Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

Република Српска 09.07.2021 | 13:44
Републички штаб признао спорост процеса вакцинације

Станић наводи да је јучерашњим закључком Републички штаб за ванредне ситуације потврдио да се до сада процес вакцинације одвијао крајње успорено.
  
„Тиме је потврдио досадашње ставове опозиције око спорог провођења имунизације у Републици Српској. Потврдио је и да су добру процјену имали они грађани Републике Српске који су се вакцинисали у Републици Србији“, истакао је Станић.

Он наводи да се након јучерашњег закључка Републичког штаба постављају бројна питања везана за сам процес вакцинације.

„Републички штаб за ванредне ситуације задужује све јавне здравствене установе да ставе своје капацитете у функцију процеса вакцинације. Па зар до сада све јавне здравствене установе нису ставиле своје капацитете у ту функцију? Као да им Министарство здравља и социјалне заштите то није могло давно наложити, а и они сами би то знали урадити под условом да је било довољно вакцина на располагању“, истакао је Станић.

Он каже да према народу треба бити искрен јер је потпуно јасно о чему се овде ради.

„Треба рећи да до сада нисмо имали довољно вакцина, али да се снадбјевеност полако поправља и да предах који нам је дало посустајање пандемије треба искористити да се што више грађана вакцинише“, поручује Станић.

Наводи да су на јучерашној сједници Републичког штаба за ванредне ситуације неке одлуке донесене само како би се у јавности створио утисак да се нешто ради.

„Штаб тако задужује Институт за јавно здравство да редовно обезбјеђује прати и прераспосјељује вакцине и вакцинални потрошни материјал за потребе домова здравља. Републички штаб би морао знати да је то свакако у опису дјелатности Института и да је то чак експлицитно наведено у Закону о Здравственој заштити и Закону о заштити становништва од заразних болести те је потпуно излишно у закључцима наводити основну дјелатност те установе“, казао је Станић. 

Најчудније у свему је, додаје он, да у преамбули стоји, да Штаб закључке доноси на предлог Министарства здравља и социјалне заштите РС, које све ово и те како добро зна.

„Али кад знамо да су дозволили себи да министру нареде да скине маску, ништа нас не може зачудити! Било би најбоље да Републички штаб за ванредне ситуације препусте Институту за јавно здравство РС који располаже са више него довољним бројем здравствених професионалаца који имају знања и способности да ову борбу успјешно приведу крају. Република Српска је онолико јака, колико су јаке њене институције! Ми имамо институције и пустите их да раде свој посао“, поручио је Станић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Висковиц "главни" у "стабу"

09.07.2021 11:58

Беспредметно је писати даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.07.2021 12:41

Јел могуће да оваки бурлини још одлучују о животима гладног и пропалог народа и бораца у РС.

Name

ДЕГОТХИА

09.07.2021 13:24

САДА ЈЕ СТВАРНО ДОШЛО ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ И МИНИСТРА ЗДРАВЉА. ДОЂЕ ЛИ ДО ДЕМОКРАТСКИХ ПРОМЈЕНА НЕМА СУМЊЕ ДА ЋЕ ОВА ДВА ПОЛИТИЧКА ШУТКА ЛУТКА СТВАРНО ОДГОВАРАТИ. МИЛОРАДУ ДОДИКУ СЕ НЕЋЕ МОЋИ НИШТА ПРИГОВОРИТИ, АЛИ ЋЕ ОН СИГУРНО СВЈЕДОЧИТИ ПРОТИВ ОВЕ ДВОЈИЦЕ !!!

Name

Борац

09.07.2021 21:50

Скуп балвана и климогаваца.

Name

Јована

09.07.2021 12:36

Немамо ми ништа што вриједи, господине Станићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

09.07.2021 12:40

Оставке јер сте неспособни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгославов

09.07.2021 12:49

У том стабу сви вакцинисани и њихове породице и сира породица и фамилија Фајзерима из стека за владајуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.07.2021 16:05

Тачно. Њихови сигурно не чекају другу дозу Спутњика и не угрожавају своје здравље.

Name

Хм

10.07.2021 19:55

Јесте ви глупи, ста це вам фајзер, тим срањем униставате здравље, здравље на иглу не улази.

Name

Стварност

09.07.2021 15:08

Немамо ми институција које раде свој посао у складу са законом. Овдје су битни тајкуни и интереси појединаца. У овој земљи је мркли мрак одавно и зато ко год може, поготово млади треба да иду и да се не окрећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

10.07.2021 19:54

Ја сам захвална насој влади сто нас не вакцинису цак ако не буде висе вакцина и ако не буду правили хајку са пландемијом, планирам да гласам за њих. То је једина свијетла тацка да нема тог фармако отрова.

ОДГОВОРИТЕ