Вучић угостио српску дјецу из ФБиХ и Хрватске

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас у Београду 44 српске дјеце из Хрватске и Федерације БиХ (ФБиХ), којима је поручио да се поштују и воле са својим комшијама, али и да никада не забораве на своје српско име и презиме.

Србија 09.07.2021 | 13:22
Вучић угостио српску дјецу из ФБиХ и Хрватске

"Молим вас да учите ћирилицу, такође и латиницу. Увек чувајте свој српски идентитет", рекао је Вучић на пријему у вили "Мир".

Вучић је учеснике првог Љетног кампа за српску дјецу из региона, која пет дана бораве у матици, замолио да воле Србију и Београд.

"Ми ћемо да гледамо да помогнемо колико можемо да вам бар понекад улепшамо детињство. Организоваћемо да гледате нашу репрезентацију у спортовима које волите и да са нашим спортистима прославимо успехе када се буду вратили са Олипмијаде у Токију", рекао је Вучић, поручивши да се нада да ће опет бити заједно.

Српска дјеца захвалила су му што их је, како су истакла, угостио у њиховом Београду и што им је Србија пружила могућност да у њој проведу пет незаборавних дана.

Малишани из книнског залеђа поручили су да и Вучић и сви у Србији могу да буду сигурни у то да они, како су навели, неће бити ти који ће спуштати главу и сакривати свој идентитет, као и да ће учинити све да буду "достојни потомци предака камених гена".

Дјеца су Вучићу даровала реплику манастира Лазарица на Далматинском Косову, као и макету камене куће и корпу са производима из свог краја.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Демо Граф

09.07.2021 13:05

Свака част Дјеци, сви дошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

09.07.2021 15:02

Потез вриједан поштовања. Дјеца су наше благо ма гдје били. Наша Српска дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

09.07.2021 20:28

А засто само Српску дјецу. дјеца су дјеца.

ОДГОВОРИТЕ