Семберија: Због немара грађана, све више пожара

Бијељински ватрогасци ових дана имају пуне руке посла. Данас су се догодила два пожара, а током ове седмице угашено је неколико пожара на отвореном. Из Ватрогасне јединице наводе да је најчешћи узрок пожара на отвореном људски нехат.

Република Српска 08.07.2021 | 18:05
Семберија: Због немара грађана, све више пожара

Ватрогасна јединица у Бијељини запримила је пријаве о два пожара и то у пилани у селу Даздарево, те на стрништу у селу Црњелово.

Незванично, узрок пожара у пилани је усијање на лежају дробилице, а ватра је захватила и вентилацију која транспортује пиљевину до силоса.

Ватра је угашена брзом интервенцијом ватрогасаца уз помоћ модернизоване опреме. Власници пилане су у неформалном разговору навели да је у пожару причињена знатна материјална штета.

Током врелих љетњих мјесеци чести су пожари и на стрњицима, те запуштеним ливадама.

У бијељинском насељу Томбак почетком седмице горјеле су непокошене ливаде, а ватра се прошитрила и на засаде пшенице.

Из Ватрогасне јединице Бијељина поручују да је ових дана забиљежен већи број пожара на отвореном.

"Већина пожара на отвореном је узрокована људским немаром и људским фактором. Још једном апелујемо да се не пале ватре на стрништима и њивама", рекао је Дејан Балорда из Ватрогасне јединице Бијељина.

БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

08.07.2021 17:17

Не треба да апелују на градјане, вец да казњавају. Нароцито у приградским насељима док свако спали смеце и траву не мозе се дисати од дима. Најгоре је током љета не могу се увеце прозори отворити. И после казу загадјеност велика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нас менталитет

08.07.2021 19:25

а зивимо у 21 ом вјеку и да нам је сва технологија и напредак а понасање као из каменог доба

ОДГОВОРИТЕ