Semberija: Zbog nemara građana, sve više požara

Bijeljinski vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla. Danas su se dogodila dva požara, a tokom ove sedmice ugašeno je nekoliko požara na otvorenom. Iz Vatrogasne jedinice navode da je najčešći uzrok požara na otvorenom ljudski nehat.

Republika Srpska 08.07.2021 | 18:05
Semberija: Zbog nemara građana, sve više požara

Vatrogasna jedinica u Bijeljini zaprimila je prijave o dva požara i to u pilani u selu Dazdarevo, te na strništu u selu Crnjelovo.

Nezvanično, uzrok požara u pilani je usijanje na ležaju drobilice, a vatra je zahvatila i ventilaciju koja transportuje piljevinu do silosa.

Vatra je ugašena brzom intervencijom vatrogasaca uz pomoć modernizovane opreme. Vlasnici pilane su u neformalnom razgovoru naveli da je u požaru pričinjena znatna materijalna šteta.

Tokom vrelih ljetnjih mjeseci česti su požari i na strnjicima, te zapuštenim livadama.

U bijeljinskom naselju Tombak početkom sedmice gorjele su nepokošene livade, a vatra se prošitrila i na zasade pšenice.

Iz Vatrogasne jedinice Bijeljina poručuju da je ovih dana zabilježen veći broj požara na otvorenom.

"Većina požara na otvorenom je uzrokovana ljudskim nemarom i ljudskim faktorom. Još jednom apelujemo da se ne pale vatre na strništima i njivama", rekao je Dejan Balorda iz Vatrogasne jedinice Bijeljina.

BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

08.07.2021 17:17

Ne treba da apeluju na gradjane, vec da kaznjavaju. Narocito u prigradskim naseljima dok svako spali smece i travu ne moze se disati od dima. Najgore je tokom ljeta ne mogu se uvece prozori otvoriti. I posle kazu zagadjenost velika.

ODGOVORITE
Name

nas mentalitet

08.07.2021 19:25

a zivimo u 21 om vjeku i da nam je sva tehnologija i napredak a ponasanje kao iz kamenog doba

ODGOVORITE